Незаконният, недеклариран и нерегулиран риболов в определени райони на югозападната

...
Незаконният, недеклариран и нерегулиран риболов в определени райони на югозападната
Коментари Харесай

Незаконният риболов в Индийския океан причинява големи икономически загуби

Незаконният, недеклариран и нерегулиран лов на риба в избрани региони на югозападната част на Индийския океан води до загуби в размер на над 142 милиона $ всяка година, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на нов отчет на екологичната организация Световен фонд за отбрана на дивата природа (WWF).

Африканските страни като Кения, Мадагаскар, Мозамбик, Южна Африка и Танзания по-специално търпят големи стопански загуби от противозаконния и нерегулиран улов на скариди и риба звук, се споделя в отчета на организацията.

" До 142,8 милиона $ евентуален приход се губи от района всяка година вследствие на комбинирани евентуални противозаконни, недекларирани и нерегулирани риболовни действия, свързани с тези два типа ", показват от фонда.

Между 2015 година и 2021 година съвсем половината (48,7 процента) от риболовните действия на риба звук и над една четвърт (26,4 процента) от риболовните действия на скариди в района са евентуално противозаконни или нерегулирани.

Индийският океан е втората по величина зона за лов на риба на риба звук в света след Западния Пасифик, съгласно екологичната организация.

Тъй като страните членки на Европейския съюз са едни от главните търговски сътрудници на района за риба звук и скариди, блокът би трябвало да упорства за устойчиви риболовни практики и транспарантни вериги за доставки за артикули, предопределени за европейските пазари, показаха създателите.

" Страните от Европейски Съюз са едни от основните пазарни страни за морски артикули, изнасяни от този район, което значи, че Европейски Съюз има задължението да подсигурява, че това, което внася, не е обвързвано с противозаконен лов на риба ", разяснява Антония Льороа, началник на океанската политика в европейския политически офис на WWF.

По думите ѝ това важи изключително за скаридите, където наредбите за следене съвсем не съществуват, както и за практиките на личните флотилии за риба звук в Европейски Съюз, които би трябвало да бъдат дейно следени, с цел да поддържат полезностите на устойчивия лов на риба, проповядван вкъщи. " Незаконните риболовни действия не могат да продължат да лишават района от стопански благоприятни условия и заплашват прехраната на хиляди ", предизвести Льороа.

Прекомерният улов освен оказва напън върху популациите от риба и морски блага. Незаконният лов на риба също заплашва бъдещето на промишлеността и питателните вериги на океана.

" Всички народи би трябвало да се обединят, с цел да сложат завършек на противозаконния, недеклариран и нерегулиран лов на риба и да обезпечат бистрота и проследимост във веригите за доставка на морски блага, навлизащи на европейските пазари ", акцентира Умаир Шахид, управител на WWF за рибата звук в Индийския океан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР