Незаконни дрифтове със стотици коли бяха разкрити през уикенда от

...
Незаконни дрифтове със стотици коли бяха разкрити през уикенда от
Коментари Харесай

Незаконните дрифтове със стотици коли в района на Павликени

Незаконни дрифтове със стотици коли бяха разкрити през уикенда от полицията в Павликени. Сигнал за събиране на стотици коли е получен в събота вечер. Местни хора са забелязали запалени огньове край изоставено селскостопанско летище и са подали сигнал в полицията. На крайник са били вдигнати служители на реда от регионалната дирекция, които са били на линия поради футболен мач.

„ В събота към 19:00 часа е получен сигнал, че към 150 автомобила се придвижват по пътя от Левски за Павликени. Информацията е, че са младежи, склонни към улични надпревари и дрифтове. Веднага са изпратени полицейски екипи. Те откриват, че фактически към 150 автомобила доближават града и се насочват към изоставено летище в покрайнините ", изясни пред NOVA основен контрольор Иван Тодоров, шеф на районно управление (на МВР) на МВР- Павликени. По думите му летището е изоставено от доста години и все още е ничия благосъстоятелност.

След като екипите отишли на място, докладвали за стотиците коли. Имало информация и за още доста приближаващи. Поискана е помощ от регионалната дирекция. Веднага са образувани екипи.

„ Автомобилите бяха с регистрации от цялата страна ", изясни Иван Тодоров. Той съобщи, че локалните управляващи - нито общината, нито полицията, не са имали информация за сходна организация.

Районът е отцепен и стартират инспекции на всеки автомобил в региона на летището, както и на водачите и пасажерите.

„ Някои от лицата споделяха, че са се организирали в затворени групи във Фейсбук и TikTok ", изясни Тодоров.

До гонки не се е стигнало. Но са формирани 11 акта и 14 фиша за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Един водач е дал позитивна проба за опиати и е арестуван за 24 часа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР