Незабавно трябва да се обезопасят над 350 км автомагистрали поради

...
Незабавно трябва да се обезопасят над 350 км автомагистрали поради
Коментари Харесай

Над 350 км автомагистрали у нас трябва да се обезопасят

Незабавно би трябвало да се обезопасят над 350 км автомагистрали заради висок риск от настъпване на тежки произшествия. Това демонстрира отчет на Института за пътна сигурност. Според пътните специалисти във връзка с сигурността по пътищата в страната институциите проявят систематична безнаказаност.

Инспекцията обгръща интервала до 15 декември предходната година. Установени са голям брой нарушавания на пътната сигурност. Липсващи мантинели, изчезнала маркировка, погрешно сложени знаци, както и неработеща отводнителна система, която е причина за аквапланинг.

За последните две години на автомагистрали са починали 150 души. Данните демонстрират, че рискът човек да загине на аутобан в България, е 3,5 пъти по-висок, спрямо друга страна-членка в Европейски Съюз.

Тези 846 км автомагистрали не са автомагистрали и всеки, който ги именува и поставя пътния знак, че това е автомагистрала, носи отговорността за жертвите по тези автомагистрали. Но не може да бъде автомагистрала, на която повече от 350 км по износващия пласт на асфалта сме установили деформации, сподели Богдан Милчев от Институт по пътна сигурност.

Тези, които са на власт и които разполагат с всички запаси и благоприятни условия да вършат политики и да основават богатства и да провеждат по този начин нещата, че обществото да живее добре, ни лъжат и ни употребяват и играят театри, каквито се играят и сега. И аз и през днешния ден го споделих, че може би последната грижа на всеки, който се стреми към властта, е живота и здравето на хората и добруването. Всичко са приказки, разяснява Десислава Христова, някогашен изпълнителен шеф на " Автомагистрали ".

От Института за пътна сигурност насочиха остра рецензия във връзка с работата на АПИ и " Автомагистрали ". Според специалистите е налице безконтролно държание от страна на длъжностни лица от Пътната организация, а Министерски съвет не реализира задоволителен надзор във връзка с това по какъв начин се изразходват средствата за поддръжка на републиканската пътна мрежа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР