Незабавно да се освободи заместник-кметът по правни въпроси на Столична

...
Незабавно да се освободи заместник-кметът по правни въпроси на Столична
Коментари Харесай

Заради спрени лифтове: ГЕРБ иска уволнението на зам.-кмета по правни въпроси на столицата

Незабавно да се освободи заместник-кметът по правни въпроси на Столична община, тъй като с това държание София ще си изгуби лифтовете, сподели Георги Георгиев, заместник-председател на Столичния общински съвет, член на ГЕРБ, във връзка затварянето на Симеоновския въжен превоз. По думите му резултатът от бездействието на кмета на София е затварянето на Симеоновския въжен превоз.

 

Договорът за приватизация на лифта се подписва на 26 юли 2007 година и тогава в Общинския съвет, взел решението за приватизация, няма нито един общински консултант на ГЕРБ, добави той. Обръщаме внимание на държанието на кмета от обществената му изненада, а също така приказват лъжи и заблуждават жителите, приемайки тезата на приватизатора, че срокът на приватизационния надзор бил изминал.

 

Този период е 25 год., което значи, че до 2032 година Столична община има всички права да упражнява надзор, с цел да може лифтът да работи, сподели още той. По думите му казусът е в бездействието и в незнанието. Кметът на София и сътрудниците му би трябвало да прочетат контракта, с цел да схванат по какъв начин могат да защитят софиянци, а не да повтарят комфортната теза на приватизатора, добави Георгиев.

 

Искаме на 25 май да има изключително съвещание, с цел да изслушаме кмета Васил Терзиев, сподели Антон Хекимян, член на партията.

 

След години на незаконно безучастие от страна на тогавашните ръководещи, сме напът да загубим дефинитивно Симеоновския въжен превоз, се показва в позиция на ръководителя на Столичния общински съвет Цветомир Петров, изпратена до медиите през вчерашния ден от пресцентъра на институцията.

 

" Искам да припомня, че той е продаден от Столичната община на „ Витоша ски " през далечната 2007 година и от този момент до предходната година – нищо. Всички периоди за следприватизационен надзор към този момент са изтекли. Какъв е бил договорът и по какъв начин е спазван може да бъде проверявано и разследвано, само че в този момент обстановката е такава – лифтът не действа ", показва Петров.

 

„ Вече работим по правене на Визия за Витоша. Бях на една от първите срещи на всички заинтригувани страни и мисля, че сътрудниците работят интензивен ", добавя още той в позицията.

 

Председателят напомня, че в общинския съвет са били гласувани решение пътищата на Витоша да станат напълно общински, защото сега, по думите му, собствеността е разпокъсана. Това ще даде опция общината да прави съществени поправки, а освен да кърпи дупки и да чисти пътищата през зимата, показва още той, представен от Българска телеграфна агенция.

 

На интернет страницата на „ Витоша ски " е оповестено известие, в което се показва, че „ лифтовете излизат в профилактика и няма да работят до началото на летния сезон ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР