Незабавна ваксинация на всички възприемчиви животни за заболяването антракс е

...
Незабавна ваксинация на всички възприемчиви животни за заболяването антракс е
Коментари Харесай

Започнаха ваксинация срещу антракс на животни в село Трапище

Незабавна имунизация на всички възприемчиви животни за болестта антракс е почнала в разградското село Трапище, оповестиха от Областната дирекция по сигурност на храните.
Ваксинирано е цялото стадо от близо 600 овце в засегнатия животновъден обект на 45-годишния собственик, който е в болница с прокурорско предписание.

В селото има общо към 1700 животни. От тях 400 са едри преживни. Близо 1200 са дребни преживни животни и 20 еднокопитни, изреждат от дирекцията по храните. Те прецизират, че се не разрешава клането и напредването на добитък от територията на инфектираното обитаемо място на възприемчивите животни до приключването 14-дневния имунизационен интервал.

От ОБДХ допълват, че следва механично разчистване и стерилизация на постройките, в които се отглеждат животни и съоръжение, в това число и транспортните средства, влизащи и напускащи обекта.

До този миг животните в село Трапище не са подлежали на имунизация, тъй като в региона не е било установено огнище на антракс в последните 50 години, оповестяват още от ОБДХ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР