Нейтън Хил е роден в Айова, САЩ. Получава магистърска степен

...
Нейтън Хил е роден в Айова, САЩ. Получава магистърска степен
Коментари Харесай

Световната сензация Хала вече и на български!

Нейтън Хил е роден в Айова, Съединени американски щати. Получава магистърска степен по британски, публицистика и изящни изкуства. Пише разкази, за които получава литературни награди. Цели 10 години работи по първия си разказ „ Хала “, който се появява на пазара през 2016 година и е почетен с премията за живописен дебют на „ Ел Ей Таймс “. Книгата се трансформира в международен шлагер и получава поддръжката на читатели и критици. Филмовото студио „ Уорнър Брос “ купува правата за телевизионната акомодация на романа. Продуцент и режисьор на сериала ще бъде Джей Джей Ейбрамс, прочут от паметните поредици „ Междузвездни войни “ и „ Мисията невъзможна “. В основната роля ще се превъплъти холивудската легенда Мерил Стрийп против рекордния хонорар от 825 хиляди $ на серия.
Нейтън Хил справедливо е разгласен за един от най-обещаващите нови създатели и е сравняван с Дона Тарт, Томас Пинчън и Джон Ървинг, който, от своя страна, го съпоставя с Дикенс.
Днес четиридесет и две годишният Хил живее в Нейпълс, Флорида, дружно със брачната половинка си, която свири на фагот в локалната филхармония.
За книгата
Самюъл е учител по британски и надарен, само че несбъднат публицист. Не е виждал майка си – Фей, от близо трийсет години – откогато тя го изоставя и изчезва безследно.
Сега Фей още веднъж се появява в живота му. Извършила е неуместно закононарушение: хвърляла е камъни по губернатора. Медиите разкриват, че преди години тя е взела участие в антивоенен митинг и е била задържана за проституция. Самюъл не може да повярва, че майка му – скромната жена, която се е омъжила за своята ученическа обич, е способна на това. Но до каква степен в действителност я познава?
Издателят, платил му стабилен задатък за разказ, който Самюъл по този начин и не приключва, го заплашва със съд. Трябва да върне сумата с лихвите или да напише книга за майка си. Но той не знае съвсем нищо за живота й...
Самюъл потегля по следите на Фей и открива от дълго време заровени секрети, които засягат няколко генерации от рода му. Те водят началото си от Норвегия, дома на неговите предшественици и на Хала – мистериозния дух, за който му е разказвала Фей.
Самюъл се насочва на едно неизмеримо пътешестване, в края на което ще опознае освен майка си, само че и самия себе си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР