Нейното завръщане на музикалната сцена след шестгодишно отсъствие беше едно

...
Нейното завръщане на музикалната сцена след шестгодишно отсъствие беше едно
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Адел и любовта – вечната кралица на разбитите сърца най-после е щастлива

Нейното завръщане на музикалната сцена след шестгодишно неявяване беше едно от най-коментираните и предстоящи с нетърпения културни събития на 2021-а. И когато се случи, всички ахнаха. Защото видяха една напълно нова жена. Обаче гласът си беше същият – подобен, какъвто целия свят познава: мощен, сетивен, вълнуващ…

В новия си албум “30 ”, чиято премиера беше на 30 ноември, английската звезда Адел изпя възприятията, които са бушували в душата й през последните години – обич, горест от загубата, оскърбление. Сега тя твърди, че най-сетне е въдворила ред и успокоение в живота и сърцето си. Дали това не се дължи и на обстоятелството, че още веднъж е влюбена?

Каня ви дружно да тръгнем по стъпките на Адел – от времето, когато “гонеше тротоарите ” досега на осъзнаване, че “любовта е игра. ”

Клишето, че любовните усеща са един от най-потентните източници на ентусиазъм за създателя, е такова, тъй като е правилно. А в тази ситуация с творчеството на Адел е 100 пъти по 100 правилно, тъй като множеството от връзките си през годините тя е увековечила в албумите си. Всъщност не знам да има нейна ария, която да не е била въодушевена я от любовно замайване, я от любовно отчаяние.

13 години след излизането на  дебютния й албум  “19 ” към момента не се знае кой е “виновникът ” за написването на сингъла “Chasing Pavements ”. Затова ще го назовем “Господин 19. ” В изявление пред сп. “Rolling Stone ” oт 2009 година Адел споделя, че песента се е родила след един “инцидент ”, само че имена не загатва.

През 2007 година одеве приключилата гимназия певица и композитор Адел Лори Блу Аткинс към този момент е подписала контракт с първата си звукозаписна компания,  XL,  а сърцераздирателната ария “Hometown Boy ”, която написва едвам 16-годишна, стартира да се върти по радиата в цялата страна. Предполага се, че точно това “момче от родния град ” съумява да разбие сърцето на сензитивната тийнейджърка като й изневерява с друга. Разбирайки за изневярата, Адел нахлува в бара, където знае, че се мотае гаджето й,  и го удря с пестник в лицето.

След като я изхвърлят от бара, тя върви без цел и посока по улиците и си мисли: “Ама какво си тръгнала да гониш? Пусти тротоари – това гониш… ” Обърканите мисли в главата й бързо се оформят в текст и мелодия, които тя записва на мобилния си телефон. По-късно, когато към този момент е излязла от ступора на случилото се, прибавя няколко акомпанимента и по този начин се ражда “Chasing Pavements ”.  Музикалните критици подозират, че връзката й с мистериозния юноша е вдъхновението и зад други известни и обичани песни от този интервал като “First Love, ” “Cold shoulder, ” и “Tired ”.

След спечелването на “Грами ” за най-хубав нов реализатор през 2009 година, Адел тежко стъпва на международния музикален връх – в метафоричен и дословен смисъл, тъй като по това време певицата тежи малко над 100 кг. В един миг обаче един фантом от близкото минало се засилва. В изявление пред “The Sun ” от 2011 година Адел споделя, че някогашният й отново се е появил в живота й, само че със напълно недобри планове. Мистър 19 е решил, че откакто той е вдъхновителят на “Chasing Pavements ”, има право на парче от пая.

Наглостта му да упорства да получи дял от извоюваните възнаграждения кара Адел е избеснее даже повече от времето, когато схваща за изневярата. Този път обаче тя позволява казуса, без да стига до пердах. “В продължение на седмица не преставаше да ми звъни и да ме тормози с натякванията си, че желае пари. Накрая ми писна да го чувам и му споделих: Виж какво, ти трансформира живота ми в пъкъл. Заради това, което претърпях, си заслужих славата и парите. Мои са си. Само мои! ” Въпреки безапелационния й отвод да облагодетелства по финансов метод Мистър 19, Адел въпреки всичко му признава едно: “Той ме накара да порасна и да поема по настоящия си път. ”

Ако “Chasing Pavements ” направи по този начин, че светът да забележи Адел, вторият й албум, “21 ” го накара да падне в краката й. Чупещите всевъзможни върхове химни за раздялата “Rolling in the Deep ”, “Set Fire to the Rain ” и “Someone Like You ” разплакаха и не престават да разплакват даже най-закоравелите сърца. Малко обаче от хората, запленени от тези балади, знаят, че и зад тези, трансформирали се в безспорни шлагери на това столетие, песни стои следващото любовно отчаяние. Този път обаче се досещаме кой е този “someone ”. Това е фотографът Алекс Стърок, който е част от бекстейдж екипа по време на първото й турне. Предполага се, че същият този Алекс къса с певицата след 18-месечна връзка. А Адел написа “Someone Like You ” откакто схваща, че обичаният й одеве се е сгодил. Уви, тя към този момент е играла този мач…

В изявление пред “Out ” тя още веднъж не разкрива самоличността на мъжа зад шлагера, само че споделя, че той е любовта на живота й: “Пасвахме си във всяко едно отношение. Довършвахме си изреченията. Той разбираше по какъв начин се усещам единствено с един взор. Харесвахме и мразехме едни и същи неща. Страдахме, когато другият страдаше и преливахме от благополучие, когато другият беше благополучен. ”

По-малко от година по-късно Адел сменя романтично-сладникавия изказ със сурово-реалистичния подобен в жанр Бриджет Джоунс след следващото рухване по дупе на твърдата земя на необвързаните. Този път неин изповедник е списание “Vogue ”: “Ако не беше този мъж, към момента щях да съм си същата 18-годишна хлапачка. Преди да го срещна, не знаех какво желая от живота. Но към този момент знам. ”
Хм, дали не сме чували това и преди?!…

Саймън Конецки е нюйоркчанин-филантроп, за връзката  си с който в интервала 2011-2019 певицата още веднъж се изхвърля с клиширани суперлативи. А когато на 19 октомври 2012 г на бял свят се появява синът им Анджело, Адел е на седмото небе от благополучие: “Чак като станах родител, се усетих в действителност жива. Вече имах цел, каквато преди липсваше в живота ми. ” Слуховете, че ревливата певица най-сетне е съумяла да “върже ” някой мъж за непрекъснато на загадка брачна гала, се удостоверяват, когато в благодарствената си тирада по случай следващата извоювана “Грами ” през 2017-а, Адел загатва брачна половинка си Саймън. Месец по-късно, по време на концерт в Брисбейн, певицата още веднъж не пропуща да намекне, че е трансформирала фамилния си статус, заявявайки: “I’m married now. ”

Всичкото това пъчене, че се е сдобила с брачна халка, обаче се оказва вятър и мъгла. В изявление от март 2021-а певицата признава, че двамата с Конецки са сключили брак чак през 2018-а, а не през 2016-а, както всички са предполагали.

Годината на брака обаче се оказва и година на раздялата.

Кое довежда до разрива посред им? Ами нормалното – тя става прекомерно огромна звезда, а той не харесва концепцията да живее в нейната сянка, нито пък може да свикне с цялата тая лудница, включваща концерти, турнета, медиен и публичния интерес. С времето двамата се отчуждават от ден на ден и от “ултимативната любовна история ”, както Адел популяризира връзката им първоначално, тя се трансформира просто в история.

Сигурно се питате дали и Саймън е изиграл ролята на муза за творчеството на фамозната си брачна половинка. За разлика от предходните й мъже той не генерира непосредствено ентусиазъм за третия й албум, “25 ”. Но може да се каже, че и той, и синът им Анджело са въодушевили някои от най-жизнерадостните части в него като “Remedy ”, “Sweetest Devotion ” и “Water Under the Bridge ”.

Адел постоянно се е страхувала да не стане една от “онези дами ”, разведените. Но когато тъкмо това й се случва, тя е объркана, смутена, засрамена… Въпреки това обаче в последвалата година след развода си със Саймън тя взема решение да не се затвори у дома да скърби и да се тъпче с пица и вино. Напротив, самата тя признава, че е излизала на доста срещи, само че всичките са приключили пагубно. И не тъй като тя е имала спанак сред зъбите или кавалерите й са били загубеняци. Уплаха, паника, ниско самочувствие – както желаете го наречете, само че просто никой от тези мъже не съумява да издържи на напрежението да се среща със международна звезда от нейния сан. “Виждах какъв брой е стресиращо за тях да се появяват на обществени места в моята компания и това постоянно скапваше интимния миг посред ни, ” откровеничи певицата.

И таман когато си мисли, че известността й в действителност е най-големият й минус, поради който в никакъв случай няма да откри огромната обич, на хоризонта се появява Рич Пол.

Изградила кариерата си върху сълзливи балади, през днешния ден Адел изцяло се разграничава от постоянно страдащата си лирическата си героиня, стиснала в ръка губещата карта във вековечната любовна игра. Понеже Адел е щастлива.

Няколко месеца преди премиерата на “30 ” Адел промотира новото си отслабнало тяло и новото си гадже. През юли предходната година папараци я щракват в компанията на спортния сътрудник Рич Пол на трибуните по време на финалите на NBA. И не, не се е завлякла на баскетболен мач, единствено тъй като е желала да направи положително усещане на новото си гадже, на който това му е работата, а тъй като нещата отиват на съществено. Певицата оповести новата си връзка публично в Instagram  на 19 септември със сладурско селфи с Рич от сватбата на баскетболиста Антъни Дейвис.

Пред “Vogue ” Адел си напомня по какъв начин са се срещнали: “На едно празненство ми направи усещане по какъв начин единствено той от всички мъже беше на крайници и си денсеше. Бях подпийнала, приближих се към него и се направих на доста духовита: “Хей, ще ми станеш ли сътрудник? Вече съм спортистка. ” Оттогава станахме другари. Но единствено толкоз. Как може постоянно да е бил към мен, а аз все да не го виждах! И по този начин до началото на тази година. Откакто сме дружно, се усещам по-спокойна и по-сигурна след като и да било преди този момент. ”

Но Адел не стопира дотук с хвалбите по адрес на новото си гадже. В откровено и персонално изявление пред Опра Уинфри тя разказва Пол като “ужасно занимателен ” и “много интелигентен ”. И не не помни да означи, че това е първата връзка, в която в действителност харесва себе си. В предишното толкоз обезверено е търсела обич и се е ужасявала от мисъта да не бъде изоставена, че, без да желае, постоянно е саботирала връзката си.

Нека обобщим. Към сегашния миг любовният статус на Адел е “In a relationship ”, килограмите й са с 45 по-малко, а най-новият й сингъл   “Easy on Me ” стана петият й номер едно шлагер в Съединени американски щати. Така че какво още да й пожелаем да й се случи през новата година с изключение на може би да остане все по този начин “easy on herself ”[1].

[1] Не толкоз строга и сериозна към себе си.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР