Неймар се е прицелил в свалянето на рекорда на Краля

...
Неймар се е прицелил в свалянето на рекорда на Краля
Коментари Харесай

Неймар: Никога не съм си представял моето име до това на Пеле

Неймар се е прицелил в свалянето на върха на Краля на футбола Пеле, който сега е голмайстор номер 1 на бразилския народен тим със 77 попадения. Неймар има 74 и предвид на идните срещи – другарски, Световно състезание в Катар и Копа Америка 2023, това наподобява изцяло постижимо.

След като дълги години беше непрекъснато преследван от контузии - пострадвания на глезена, на подколянното сухожилие и стъпалото, само че в този момент не е по този начин. Все отново той пропусна тренировката в сряда поради порезна рана, само че селекционерът на отбора Тите подсигурява, че звездата ще играе тази нощ против Гана и ще бъде част от ослепителното нападателно звено с Рафиня, Винисиус Жуниор и Ричарлисон.

Феновете го заобиколиха след края на тренировката на стадиона на френския клуб Льо Авър във вторник и той трябваше да остане дълго след другите от тима за фотоси и подписи.

Втората инспекция за " селесао " е във вторник против Тунис – друга опция за Неймар да приближи Пеле. Мачът ще се играе на стадион Парк де Пренс в Париж – за последно Бразилия е играла на това оборудване през 1992-а година, когато Неймар е бил на шест месеца.

Сега той наподобява доста по-зрял от оня футболист, който непрекъснато търсеше прикосновение и непрекъснато се търкаляше по терена.

" Никога, в никакъв случай не съм си представял моето име до това на Пеле. За всяко дете в Бразилия споменаването на Пеле е еднакво на докосването до Бог. На първо място обаче ще въвеждам голове за Бразилия. Искам да създадем нещо запаметяващо се на Световното състезание. Не бих коментирал Световното в Русия, само че още ме боли за това какво се случи през 2014-та ”, разяснява Неймар пред бразилските публицисти, които са с тима във Франция.

Съперниците на Бразилия на Мондиала в Катар в група G са Сърбия, Швейцария и Камерун. Неймар е убеден, че ще усили резултата си от голове в тези три мача, защото се надява да запише името си до това на Пеле, само че освен като голмайстор номер 1, а и като победител в Световното състезание.
 Тите: Младите играчи на Бразилия ще оказват помощ на Неймар Тите: Младите играчи на Бразилия ще оказват помощ на Неймар
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР