Неймар беше оправдан по обвиненията за финансова измама и корупция

...
Неймар беше оправдан по обвиненията за финансова измама и корупция
Коментари Харесай

Неймар оправдан по делото за измама в Испания

Неймар беше оневинен по обвиняванията за финансова машинация и корупция при прехвърлянето му в " Барселона " през 2013 година, се споделя в изказване на Върховния съд на Каталуния.

Изслушванията се организираха през октомври тази година. По-рано испанската прокуратура смъкна всички обвинявания. Освен бразилеца, на подсъдимата пейка бяха някогашният президент на " Барселона " Сандро Росел и родителите на футболиста. Те също бяха оправдани по делото.

Съдът разгласи в изказване, че " не е потвърдено, че е имало подправен контракт или че е желано съзнателно да се навреди на DIS ".

Бразилската компания DIS изиска присъда от две и половина години затвор за Неймар и 4 година за татко му, който е и сътрудник на играча. DIS в началото настояваше за 5 г. затвор за 30-годишния Неймар и останалите по желае.

Както и обезщетение от 34 милиона евро и санкция от 195 милиона евро, които да бъдат платени от обвинения на испанската страна.

На 1 ноември прокуратурата разгласи решението да отдръпна обвиняванията, защото не откри доказателства за осъществено закононарушение. Днес това беше доказано и с окончателната присъда на Върховния съд на Каталуния.

DIS твърди, че са й платени доста по-малко от 40 %, които е трябвало да получи като съсобственик на трансферните права на Неймар. Компанията съобщи, че е получила дължимия % единствено от 17-те милиона евро, които " Барселона " и " Сантос " в началото оповестиха като трансферна сума сред клубовете, до момента в който действителната цена била към 82 милиона евро.  

30-годишният Неймар играе за " Пари Сен Жермен ", към който се причисли от " Барселона " през 2017-а. Той игра за испанския клуб от 2013-а до 2017 година Нападателят има 186 мача за каталунците, в които записа 105 гола и 76 асистенции.

С " Барселона " Неймар завоюва два пъти Ла Лига, три пъти Кралската купа и по един път Суперкупата на Испания, Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно състезание.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР