Неявяването на един високопоставен представител на българската прокуратура (ПРБ) в

...
Неявяването на един високопоставен представител на българската прокуратура (ПРБ) в
Коментари Харесай

Бойко Рашков намекна защо прокурор Кирилова е отказала изслушването

Неявяването на един почитан представител на българската прокуратура (ПРБ) в Народното събрание не може да остане неусетно и да мълчим. Заседанието на комисията, въпреки и без явяване на представители на Прокуратура на Република България, ще има съответното значение. Това съобщи депутатът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков по време на съвещание на парламентарната комисия за Нотариуса.

На него трябваше да бъде изслушана ръководителят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова, която с писмо до Народното събрание отхвърли да се яви.

" Бях си набелязал доста въпроси, те са чисто или по-скоро процесуални въпроси, на които уповавам се, че моята в предишното подчинена следователка (Илиана Кирилова - бел.ред.) е научила правото и би могла да ни даде смислени отговори като началник на най-голямата прокуратура в страната на това равнище “, добави Рашков.

Той акцентира, че не е наясно Илиана Кирилова да е написала и внесла даже един обвинителен акт в съда.

" Можем да си вършим заключения тя защо е сложена там. Имам цялостното съображение да ѝ дам една такава оценка, въпреки и с отдалеченост от времето - малко са ѝ шестима заместници. Пожелавам ѝ господин Сарафов да ѝ помогне да получи още шестима души заместници. Под нейно управление не се реализира същинско, по силата на закона за правосъдната власт член 9 систематизиране на делата на случен принцип Там делата от тази категория, тя е направила по този начин, преди този момент и под управлението на Гешев, че делата да се разпределят сякаш на инцидентен принцип на съответен прокурор ", добави Рашков.

Според него, Илиана Кирилова е била " конфигурирана “ като началник на Софийската градска прокуратура. Рашков добави, че Кирилова е била близка с Пепи Еврото " Постави се въпросът дали е близка с Пепи Еврото, който тъй като е доста правоверен и нищо неприятно не е направил, българското общество не знае къде се намира този човек “, иронизира депутатът, предаве " Фокус ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР