Неяснота около реалния брой на изведените от Азовстал украински бойци,

...
Неяснота около реалния брой на изведените от Азовстал украински бойци,
Коментари Харесай

Зеленски: Твърденията, че Русия използва лазерно оръжие са всяване на страх

Неяснота към действителния брой на изведените от " Азовстал " украински бойци, както и към ориста на предалите се военни.

Притиворечива е информацията, която оповестяват от Киев и Москва за ориста на бойците, водили една от най-ожесточените борби в границите на войната в Украйна. Според украинските управляващи, от Мариупол са свалили оръжие към 250 бойци.

По данни на Кремъл, комбината " Азовстал " са напуснали 959 военнослужещи. Украйна прикани за замяна на пленници, само че ориста на бранителите на " Азовстал " остава неразбираема, съобщи Българска национална телевизия.

Междувременно, украинският президент Володимир Зеленски разяснява изказванията, че Русия е почнала да употребява " лазерно оръжие " в границите на нашествието. Според него, сходни поръчки са явен знак, че съветската атака се е провалила, а загатването, че Москва разполага със свръхмодерно оръжие, е нищо повече, от опит да се всее боязън.

Зеленски сподели още, че към този момент е станало ясно, че Русия води война с остаряла военна техника и войска от неопитни наемници. И добави, че през миналите три месеца обект на съветските офанзиви са били най-вече гражданска инфраструктура, а не военни обекти.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР