Неясната позиция на премиера по френското предложение за РСМ създава

...
Неясната позиция на премиера по френското предложение за РСМ създава
Коментари Харесай

Петър Колев: Настояваме премиерът да каже своята позиция по френското предложение за РСМ


Неясната позиция на премиера по френското предложение за РСМ основава дискомфорт. Настояваме той да каже своята позиция по този документ. Това разяснява ръководителят на Граждански либерален съюз в Северна Македония Петър Колев.

„ Това държание и то в тази неразбираема позиция на индивида, който би трябвало да съставлява България на срещата на водачите на Европейския съюз като водач на България, основава доста дискомфортна обстановка “, изясни той.

По думите му заобикалянето на външно министерство и опита да се избегне да се чуе мнението на професионалната българска дипломация, която е водила тези договаряния години наред, значи, че „ или ги неглижираш, или мнението ти се разминава с тяхното “.

Трето разумно пояснение не мога да намеря, добави той.

„ От това, което следим, огромна част от македонското общество изцяло осъзнава, че ние без да решим въпроса с България, няма по какъв начин да станем член на Европейския съюз, имайки поради, че над 75% на всички интервюирани от жителите на Република Северна Македония желаят да станат членове на Европейския съюз “, сподели още Колев.

Вижте целия диалог във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР