Неясен остава въпросът как клиентите на гръцкия туроператор „Музендис травъл“

...
Неясен остава въпросът как клиентите на гръцкия туроператор „Музендис травъл“
Коментари Харесай

Българските резервации към гръцкия туроператор пред фалит са на стойност 300 хил. лв.

Неясен остава въпросът по какъв начин клиентите на гръцкия туроператор „ Музендис травъл “ у нас ще си получат парите назад, откакто компанията разгласи, че краткотрайно стопира да работи.

Първоначално срокът на прекъсването беше до 26 юни, а след това се оказа, че се удължава до 31 юли.

Активните резервации сега са към 1500 на обща стойност към 300 хиляди евро, уточни Павлина Илиева, която е ръководител на Обединение „ Бъдеще за туризма “.

„ Отражението, което ще даде за нашия пазар, е голямо, тъй като може би 70% от резервациите вървят през този туроператор и това ще бъде голям проблем “, разяснява тя в „ Тази заран “.

От организацията са поискали министърът на туризма да се свърже с гръцкия си сътрудник и да изиска информация към кого да се извърнат българските компании, които работят с „ Музендис травъл “, за компенсации.

„ Запознати сме с проблема още от възникването му от петък. Получихме позвъняване и сме осведомени със обстановката. Това, което все още можем да създадем, е да следим по какъв начин ще се развива обстановката. Не е разгласен още банкрут, става въпрос за финансови усложнения. Факт е, че компанията не е имала опция да се възползва от досегашните финансови ограничения, само че търси разновидности със лични средства да се реши казуса по най-отговорния метод.

Чуйте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР