Next Gen ATP Finals беше просто едно експериментално явление преди

...
Next Gen ATP Finals беше просто едно експериментално явление преди
Коментари Харесай

5 тайбрека по-късно: 111-ият в света срази топ поставения на Next Gen ATP Finals!

Next Gen ATP Finals беше просто едно пробно събитие преди пет години, когато за пръв път наблюдавахме надпреварата на най-хубавите осем тенисисти до 21 години, само че последователно конкуренцията стана неизменима част от Тура и несъмнено притегля вниманието на почитателите с необикновените си правила. Мачовете в шампионата по традиция се организират във формат 3 от 5 сета, като обособените сетове са до 4 гейма и се играе решаваща точка, в случай че се стигне до дюс. Друга забавна специфичност на събитието е обвързвана с опцията на феновете да се движат свободно по трибуните, до момента в който разиграването е в ход, а състезателите разполагат единствено с 15 секунди за отдих сред точките и едвам 3-минутна загрявка преди дуелите.

През този сезон пък за поредна година Милано одобри някои от най-големите гении на международния тенис, а локалните последователи чакаха Лоренцо Музети да грабне трофея от шампионата, защото точно той се ползваше с привилегията да бъде подложен под номер едно и напълно неотдавна се поздрави с дебютната си ATP купа на твърди кортове, надигравайки сънародника си Матео Беретини на финала в Неапол.

Днес обаче Музети трябваше да претърпи проваляне от швейцареца Доминик Щрикер, който записа втората си поредна победа в груповата фаза, откакто през вчерашния ден надигра другия най-високоранкиран тенисисти в схемата, а точно Джак Дрейпър. Световният номер 21 и Щрикер нямаше по какъв начин да предложат по-драматичен конфликт, тъй като изиграха цели пет тайбрека и в последна сметка новобранецът се оказа по-устойчив в тях и се наложи с крайното 4:3(5) 4:3(6) 3:4(7) 3:4(6) 4:3(3), с цел да си обезпечи място на полуфиналите, до момента в който лидерът в схемата ще премери сили с Дрейпър вдругиден, като спечелилият от тяхната среща ще заеме друго от свободните места във финалната четворка.

After defeating Draper, Switzerland`s Dominic Stricker prevails on Lorenzo Musetti after 5 tiebreaks to reach the semis.

8th win vs. top 50 for the no. 111.

One to watch for 2023.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР