Nexo категорично отхвърля всички обвинения от страна на прокуратурата. В

...
Nexo категорично отхвърля всички обвинения от страна на прокуратурата. В
Коментари Харесай

От Nexo категорично отхвърлят всички обвинения

Nexo изрично отхвърля всички обвинявания от страна на прокуратурата. В позиция до медиите компанията твърди, че платформата не е употребена за изпиране на пари и финансиране на противозаконни дейности, в това число тероризъм, както и за заобикаляне на наказания, не са осъществявани финансови и данъчни закононарушения и това ще бъде потвърдено по законоустановения ред пред българските съдилища. Смятат, че прокуратурата и участниците в следствието не познават сферата, в която оперира компанията и спецификите й.

От Nexo настояват, че дейностите на прокуратурата са политически стимулирани.

Припомнят, че са измежду крипто фирмите с най-високи стандарти във връзка с “познавай-клиента-си ” и ограниченията срещу изпирането на пари. Nexo употребява услугите на компании като Chainalysis, които се употребяват в това число от ФБР и Централно разузнавателно управление на САЩ, което разрешава на експертите, придобили специфична подготовка в Съединени американски щати по отношение на битката против изпирането на пари и финансирането на тероризма, да открият по неоспорим метод произхода на влизащите на платформата крипто активи и дестинацията на изтеглените от платформата такива.

От Nexo настояват, че компанията има над 50 лиценза и регистрации в разнообразни юрисдикции в международен мащаб.

Nexo ще предяви искове за всички претърпени имуществени и неимуществени вреди вследствие на незаконосъобразни дейности, като за задачата е заело американски консултанти, специализиращи точно разбор на исковете (claim analysis). По първични изчисления исковете ще са за стотици милиони долари.

Вижте цялата позиция на Nexo







Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР