NEXO има дружества почти навсякъде, където има бизнес интерес от

...
NEXO има дружества почти навсякъде, където има бизнес интерес от
Коментари Харесай

Финансов журналист: Конкурентите на Нексо фалираха и всички очакваха това да стане и с тях, но не се случи

NEXO има сдружения съвсем на всички места, където има бизнес интерес от това - Англия, Съединени американски щати, Швейцария, Естония.

" Обичайно какво се случва - някой неудовлетворен клиент, който споделя " те ме излъгаха ", потегля да ги съди, и се оказва, че не знае кого точно да съди. Не е ясно къде в последна сметка се регистрират парите ", сподели Йоан Запрянов, пред.

Той обаче посочи, че всички, които се занимават с NEXO и вършат продукта, се намират в София.

" Прокуратурата се държи като че ли всичко, което NEXO прави, е лъжливо. Това не е по този начин. Въпросът е дали част от активността е била незаконна, а не дали цялата активност е незаконна. Ако беше, надали щеше да издържи 5 години на пазара ", на мнение е журналистът.

Ще последва ли NEXO криптобанките, които оповестиха банкрут?

" Двата огромни съперника на NEXO до неотдавна бяха BlockFi и Celsius. Вторите банкрутираха напролет на 2022 г. BlockFi първо потегли да банкрутира, по-късно я избави борсата FTX, която обаче след това банкрутира, затова BlockFi също ", изясни Йоан Запрянов.

По думите му главната причина за тези банкрути е, че те споделят " ние имаме цялостно поръчителство на позициите на нашите клиенти ", само че действителността е, че част от това поръчителство е в тяхната лична криптовалута.

Четирима са обвинени по случая NEXO, двама се търсят

" Много хора в криптосвета чакаха, че NEXO към този момент ще е банкрутирала. Те в действителност работят и в този миг ", посочи журналистът.

Той описа и за случай с дело на трима ирландски жители против NEXO:

" Срещу NEXO и преди е имало каузи от клиенти. Но това като иск и известност на хората е най-голямо. Ирландците са бизнесмени, които имат доста огромна компания за софтуерни услуги, записана в Малта. Те през 2020 година стартират да употребяват услугите на NEXO. Купуват доста от корпоративната валута на NEXO, били са притежатели на към 8% от цялата криптовалута.

През 2021 година стартират да имат подозрения каква е корпоративната конструкция на компанията, какъв брой от токените са обезпечени. Задават тези въпроси и не получават отговор на тях. И по този начин някъде през април 2021 година вземат решение, че ще излязат с всичките си пари от NEXO. Общо тримата имат към 126 милиона $. Започват да продават и техните сметки биват замразени. NEXO не оспорват тази част.

Оттам им изясняват, че не могат да излязат по този метод от компанията и им оферират – продайте вашите активи в нашата криптовалута на 60% отстъпка и ние ще ви позволим да продадете и всичките си останали криптовалути в платформата на 100% от тях.

Мащабна спецакция в българската крипто платформа NEXO

В последна сметка ирландците се съгласяват, продават своите NEXO токени на 60% отстъпка и съгласно желае те са изгубили общо към 60 млн. $. Тоест искът е за най-малко толкоз. Този случай слага ужасно доста въпроси ".

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР