Невробиолози успешно свързаха мозъците на трима души. По време на

...
Невробиолози успешно свързаха мозъците на трима души. По време на
Коментари Харесай

Учени свързаха мозъците на трима души чрез BrainNet

Невробиолози сполучливо свързаха мозъците на трима души. По време на опита участниците могат да обменят информация.Учените имат упоритост да разработят мрежа, която да свързва мозъците на доста хора.Системата BrainNet се основава на електроенцефалограми, които записват електрически импулси в мозъка и транскраниална магнитна стимулация, с която невроните се подтикват с помощта на магнитни полета.Екип от Университета на Вашингтон в Сиатъл и Университета Карнеги Мелън споделят, че това е първият неинвазивен пряк интерфейс от мозък към мозък, предопределен за взаимно решение на проблеми.По време на опита двама души са свързани към ЕЕГ електроди и играят игра, наподобяваща Tetris. Участниците би трябвало да решат дали падащото парче да бъде обърнато.


 Tetris - Учени свързаха мозъците на трима души посредством BrainNet
За тази цел те се взират в един от двата мигащи светодиода, които са сложени от двете страни на екрана. Единият от тях мига на 15 Hz, а другият на 17 Hz, с помощта на което генерират разнообразни сигнали в мозъците на участниците.Четете още: Определени хора ще могат да реалокират мозъка си в киборги. Какво вещае това?Тези сигнали са записвани посредством електроенцефалограми и по-късно излъчени на трето лице благодарение на транскраниална магнитна стимулация. В съзнанието му се появяват фантомни проблясъци от светлина – феномен, прочут като фотизъм.Третият
Абитуриентски мъжки костюми
човек като „ адресат “ би трябвало да завърти падащите фигури в играта, до момента в който проблясъци от светлина проблясват в съзнанието му, макар, че той даже не може да види зоната за игра.Изследователите организират такива опити с пет разнообразни групи участници и реализират приблизително равнище на акуратност от 81,25 %. Резултатът е обещаващ, тъй че изобретателите имат намерение да продължат проучванията за създаване на тази система.Учените се стремят да разработят интерфейс мозък-мозък, който разрешава директна връзка сред хората и продан на мисли. Системата BrainNet в настоящия си тип е много примитивна, само че откривателите желаят да развият интерфейса, до момента в който съумеят да свържат мозъците на доста хора – даже през интернет.Дали в бъдеще цялото човечество ще стане едно огромно мислещо създание на Земята?
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg