Невръчените електронни фишове са се увеличили с 3,3 пъти, а

...
Невръчените електронни фишове са се увеличили с 3,3 пъти, а
Коментари Харесай

Над 3 пъти повече невръчени фишове за 3 години

Невръчените електронни фишове са се нараснали с 3,3 пъти, а невръчените наказателни постановления - с 6,6 пъти, сочи относителен разбор на административно-наказателната активност на Министерство на вътрешните работи за интервала януари 2019 година - ноември 2022 година на неправителствения Институт за пътна сигурност.

Същевременно се установи значителен спад при откритите нарушавания по ЗДвП, като през 2021 година нарушаванията са 380 180 по-малко по отношение на нарушаванията през 2019 година.

Колкото по-малко актове и електронни фишове издава Министерство на вътрешните работи, толкоз повече се усилват невръчените наказателни постановления и електронни фишове, демонстрира още анализът. За интервала не се открива директна връзка сред броя на невръчените Национален парк и починалите при ПТП.

Контролната активност на пътна полиция по никакъв метод не въздейства върху жертвите от ПТП, заключават от института.

" Данните демонстрират, че административно-наказателната активност не е дейно проведена от професионалното управление на Министерство на вътрешните работи, което не може да бъде решено с правни принадлежности. В пътна полиция кипи неправилен труд ", установяват от неправителствената организация.

" Институтът за пътна сигурност изрично се опълчва на порочната процедура на другите политически управления на Министерство на вътрешните работи през последните години да се пробват да вземат решение организационни проблеми посредством промени в законодателството. Настояваме за изцяло преразглеждане на методологията на надзор и държанието на полицейските сили и предлагаме на министъра на вътрешните работи да разпореди правене на SWOT-анализ - необятно известна техника от стратегическото ръководство. SWOT-анализът ще покаже както дефицитите на административно-наказателната активност, по този начин и опциите за влияние на пътнотранспортния травматизъм ", приканват специалистите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР