Невиждана паника тресе врачанския вестник „Конкурент“, научи агенция BulNews.bg. От

...
Невиждана паника тресе врачанския вестник „Конкурент“, научи агенция BulNews.bg. От
Коментари Харесай

Паника в „Конкурент“! Банковата сметка на вестника била празна, фалитът чука на вратата

Невиждана суматоха тресе врачанския вестник „ Конкурент “, научи организация BulNews.bg. От повече от 5 години финансовото положение постепенно се утежняваше, само че тези дни напряко е блъснало дъното. По коридорите на редакцията се разяснява, че банковата сметка на изданието е празна и не е ясно по какъв начин ще се посрещнат неотложните му разноски, защото приходите от реклама и продажби са пагубни.
Вестникът има сделка с печатницата „ Нюз принт “ в София да не бави заплащанията за повече от 2 фактури, а сега неплатените към този момент са 4 и не престават да се натрупат. Твърде евентуално е още пред идващите дни да се стигне до прекъсването от щемпел на изданието, до момента в който не се погасят напълно отговорностите.
В „ Конкурент “ са останали 5-6 индивида, които извършват по няколко длъжности и това въздейства на качеството на новините. От именития вестник от времето на предходния му притежател Даниел Бузов, когато в него работеха 28 публицисти и механически личен състав, не е останало съвсем нищо. Главният редактор на умиращото издание Георги Александров прави всичко по силите си, само че това стига единствено за затриването му. По тази причина сътрудниците му лепнаха прякора Гошо Синдика, защото дейностите му изцяло покриват тези на ликвидаторите на банкрутирали компании. Очаква се до дни да бъде освободен още най-малко един човек от екипа на умиращия вестник.
Странно е държанието и на назначения от Делян Пеевски за притежател Димитър Николов. Курпулентният народен представител му даде да управлява врачанския „ Конкурент “ и бургаския „ Черноморски фар “, само че това се оказа огромен залък за човечеца от Горна Оряховица. Инерцията от предходните притежатели сполучливо движеше няколко години двата вестника, само че това към този момент не е задоволително и те отиват към закономерния си съдбовен край. Случайно или не, само че екипът във Враца е кръстил началника си Мухъла, защото в професионален проект работи тъкмо като прякора си.
Отделно маломерният състав на „ Конкурент “ има съмнения, че Николов и Гошо Синдика не регистрират в касата приходите от платени изявления, а си ги разделят при месечните идвания на шефа във Враца. За да се ревизира дали това е правилно може би ще е належащо да се извърши сериозна проверка, като се сравнят регистрираните доходи от PR-публикации и действително оповестените материали.
Към всичките компликации би трябвало да се добави и отливът на рекламодатели, на които им омръзна да четат тривиалните вести от общини, детски градини и за подписани цивилен бракове, напудрени като невиждани по тези ширини събития. Сервилното отношение към властимащите и умишленото прикриване на недъзите на обществото унищожи репутацията на „ Конкурент “ и затова тиражът му се смъкна на срамните 500 бр., от които на ден се продават едвам към 200 копия. Всъщност, всеки може да отиде до случайна вестникарска будка и да попита какъв брой броя са получени за деня и какъв брой са продали.От флагман на районния щемпел той се трансформира в беззъба кучка, която чака подаянията на кмета, с цел да може да оцелее в борбата с онлайн изданията. Ситуацията в локалните вестници е толкоз сериозна, че браншовата им организация БАРМ публично изиска помощ от страната, с цел да оцелеят.
Ако обаче незабавно не се подхващат ограничения за изгонването /може и без тояги/ от "Конкурент " на основния редактор Гошо Синдика и на по този начин наречения „ притежател “ Мито Мухъла, бъдещето на изданието по никакъв начин не е розово. Фалитът чука на вратата …
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР