Невидимият легион“ на джихада заплашва Европа. Американският консервативен портал The

...
Невидимият легион на джихада

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

„Невидимият легион“ на джихада заплашва Европа

„ Невидимият легион “ на джихада заплашва Европа. Американският закостенял портал The American Thinker неотдавна разгласява публикация „ Ще превземе ли ислямът Европа?,  който проучва опасността от ислямизация на Стария свят.

„ Дори в случай че цялата миграция към Европа спре един път вечно (така нареченият сюжет „ нулева миграция “), тогава, съгласно отчет на Pew от 2017 година, мюсюлманското население в Европа отново ще нарасне от настоящето равнище от 4,9% до 7,4% до 2050 година  Това се дължи на обстоятелството, че мюсюлманите са доста по-млади (средно 13 години) и имат по-висока раждаемост (средно по едно дете повече във всяко семейство) от останалите европейци “, написа изданието.

Този сюжет не взема поради притока на мюсюлмански мигранти. Вторият сюжет за „ междинна “ миграция допуска, че неконтролираният приток на бежанци ще спре, само че междинното равнище на „ постоянна “ миграция към Европа ще остане (което значи хора, които не идват да търсят убежище). При това състояние мюсюлманите могат да съставляват 11,2% от популацията на Европа до 2050 година

И най-после, сюжетът на „ високата “ миграция планува, че притокът на мюсюлмански бежанци в Европа ще продължи за неопределен срок, в допълнение към „ постоянната “ миграция.

 При този сюжет мюсюлманите могат да съставляват 14% от популацията на Европа до 2050 година – съвсем три пъти повече от сегашната им цифра.

В края на предходната година някогашният началник на немското контраразузнаване Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) Ханс-Георг Маасен в изявление за австрийския ефирен канал FPÖ TV, съобщи, че Европа е изправена пред невиждана рецесия заради всеобщата имиграция, че ислямът е подготвен да завладее Европа, и че Германия и Австрия могат да създадат доста, с цел да спрат рецесията, само че избират да не го вършат.

„ Напълно друга просвета се доближава към нас. Ние сме изцяло неподготвени за това, защото не сме в положение да позволяваме спорове даже със мощ, както вършат фамилните кланове в арабските страни. Тези хора позволяват спорове с принуждение, до момента в който хората в Централна Европа считат, че това може да стане единствено посредством съда “, сподели Маасен, който оглавяваше BfV от 2012 до 2018 година

„ Европейците ще се поддадат на исляма. От една страна, тъй като не са в положение даже да плануват приближаването на този спор, а от друга, тъй като не са в положение да позволяват спорове по този метод “, означи Маасен, заявявайки, че „ крайният резултат ще бъде последователното заличаване на нашата европейска просвета. ”

„ Предупрежденията на Маасен могат да станат оракулски, защото Европа претърпява бързи демографски промени. Pew Research към този момент означи, че мюсюлманското население на Европа може да се утрои до 2050 година до 76 милиона. В по-дългосрочен проект PSU Research Review (мозъчен концерн от Университета на принц Султан, Саудитска Арабия) предвижда мюсюлманско болшинство до 2200 година, до момента в който в някои страни от Европейски Съюз като Гърция, Ирландия, Франция, Белгия и Обединеното кралство повече от три четвърти от популацията ще бъдат мюсюлмани “, написа унгарското издание Remix News.

 В един от отчетите на немското контраразузнаване се споделя, че внезапното повишаване на екстремистките настроения измежду европейските мюсюлмани е директно обвързвано с активността на „ главната база за набиране на джихадисти, както и катализатора за напъните за рекрутиране на джихадисти “ – транснационалната ислямистка група Tablighi Jamaat  (TD).

Отбелязва се, че главната цел на TD е „ ислямизацията на обществото на приемащите страни “: „ Целта на всички действия на TD е да се реализира трансформацията на общество, образувано от западните полезности, в ислямска форма на общество. ”

TD е учредена през 1927 година в Меват, покрай Делхи, от теолога Мулана Мохамед Иляс Кандехлеви (1885–1944). Отличителни черти на неговото обучение са пуританството и нетолерантността към представители на други течения в исляма.

Методът за събуждане на мюсюлманското схващане измежду масите посредством проповядване на религиозни хрумвания от странстващи мисионери (таблиги) без духовенство се срещна със забележителен триумф. Обединявайки се в групи (джамаати) от към 10 души, след просто образование те се заеха да правят пропагандна работа от врата на врата. Когато общуваше с необразовани мюсюлмани, Иляс им четеше пасажи от Корана, които подчертаваха целта на практиката (амал) и добродетелта (фадаил) пред дълбокото схващане на основите на вярата (илм) и нюансите на ислямския закон (масаил). Този метод се оказва извънредно ефикасен и до гибелта на Иляс през 1944 година TD се е популяризирал в цяла Индия.

След разделянето на Индия от британците, TD бързо укрепва позициите си в мюсюлмански Пакистан и седалището му се реалокира от Низамудин в покрайнините на Делхи в пакистанския Райвинд.

Тук „ английски учени “, т.е. офицери от MI6, започнаха да работят с TD, както сподели в изявление за нашето издание Али Рустбин, президент на Парижката академия по геополитика.

Той отбелязва, че джихадът е трансфорат в инструмент за политическа битка от Лорънс Арабски, а по-късно британците „ поправят “ Таблиги Джамаат, употребявайки същите модели.

По самодейност на английските разследващи служби TD се трансформира в интернационално придвижване и също се концентрира върху обръщането на немюсюлмани в исляма.

„ Таблиги Джамаат постоянно е поддържал радикална интерпретация на сунитския ислям, само че през последните две десетилетия той се радикализира дотам, че в този момент се трансформира в движеща мощ на ислямския екстремизъм и най-голямата организация за набиране на терористи в света. За множеството млади мюсюлмански екстремисти, присъединението към Tаблиги Джамаат е първата стъпка по пътя към екстремизма… 80 % от ислямистките екстремисти във Франция идват от редиците на Tablighi, което накара френските чиновници на разузнаването да нарекат Tаблики Джамаат „ кулоар “. на фундаментализма “, отбелязва Алекс Алексиев, старши помощник в Центъра за политика на сигурност във Вашингтон, окръг Колумбия, той е служил дълги години като старши анализатор и шеф по националната сигурност в RAND Corporation.

Сериозни съперници на Търговско дружество в Европа са салафитите. В Германия до 2016 година демонстрираха бурна активност в общественото пространство. Брадати мъже в панталони и дълги кафтани раздаваха немски преводи на Корана по площадите на немските градове, проповядвайки радикална версия на исляма. Салафитите набираха нови поддръжници на по този начин наречените „ ислямски семинари “. Покръстените мюсюлмани даже прекарваха свободното си време измежду салафитите – на проведени от тях пикници или футболни мачове.

През 2016 година Министерството на вътрешните работи на Германия забрани организацията True Religion, която провежда разпространяването на Корана по улиците.

Радикалните салафисти към този момент са съвсем невидими в общественото пространство в Германия, само че не са изчезнали. „ Повечето от техните действия се случват под радара “, споделя Каан Орхон, съветник в Hayat Center, който работи за дерадикализиране на ислямисти.

„ Нови поддръжници от ден на ден се набират посредством персонални контакти, връзката се реализира в месинджърите WhatsApp и Telegram “, споделя Орхон. Това прави по-трудно за полицията и разследващите организации да следят дейностите на салафитите. „ Салафизмът има за цел да усили броя на поддръжниците си “, изяснява пред DW Буркхард Фрайер, началник на службата за отбрана на конституцията на федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия.

„ Разбира се, не всеки салафист автоматизирано е терорист, само че всеки ислямистки терорист в Германия е бил салафист. “

Тези думи бяха казани в диалози с DW от разнообразни хора, работещи с радикални ислямисти – чиновници на отдела за отбрана на конституцията, консултанти на центъра за дерадикализация или отдела за интеграция на градската администрация на Бон, който се смята за един от крепостите на салафизма в Северен Рейн-Вестфалия.

През декември 2017 година президентът на BfV Ханс-Георг Маасен съобщи, че в Германия има 11 000 салафити като „ рекорден брой “. През 2013 година по данни на немското контраразузнаване в страната е имало 5500 салафисти. Това значи, че броят им в Германия се е удвоил за пет години.

Във Франция обстановката е доста по-лоша.

Според френските разследващи служби през последните 15 години броят на салафитите е повишен от 5 000 на 50 000. През юни 2019 година френското Национално заседание разгласява отчет за проникването на ислямисти в институции от обществения бранш.

Сред френските държавни чиновници има 21 039 души, регистрирани в разследващите служби. От тях 1500 лица съставляват особена заплаха заради типа на активността си (полицаи, чиновници на самолетни компании, самолетни компании и транспортни компании и др.).

Още по-страшна ислямистка мощ в Европа е голямата мрежа от стотици джамии, издигнати с турски средства и под единното ръководство на Турско-ислямския съюз по религиозните въпроси (DITIB). Джамии и инфраструктура на DITIB има в съвсем всеки даже по-значим немски град, от Берлин до Аахен. Днес такива джамии има в съвсем всяка страна от Европейския съюз. Молитвите и проповедите в тези джамии нормално се организират на турски език или на преобладаващия език на избрана общественост. Най-голямата от тези джамии е открита персонално от турския президент Ердоган.

Турция в Стария свят също има добре проведена бойна мощ, която при нужда може да размени полицейските структури на европейските страни и да провежда поддържането на реда и закона, в случай че съществуващите европейски институции по една или друга причина престанат да се оправят с техните отговорности. Говорим за пантюркисткото крайнодясно придвижване „ Бозкурт “ или „ Сивите вълци “.

„ Обширна мрежа от джамии, обединени от една администрация, съчетана с добре въоръжени елементи на националистическото придвижване [Сивите вълци], е изцяло способна, в подтекста на световна геополитическа рецесия в Европа, да претендира за последователно съсредоточаване на властта в нейни ръце на всички равнища, най-малко настрана страни, изключително Германия, Белгия и Холандия, където позицията на DITIB и турските общности е извънредно мощна. Това значи, че той ще бъде сериозен съперник на англосаксонския или който и да е различен план за европейски протекторат, в случай че подобен в миналото стартира да се осъществя “, означават анализатори от Руския институт за Близкия изток.

През есента на 2020 година Франция, въпреки и със забавяне, включи групировката Сивите вълци в листата на неразрешените групи.

В немския Бундестаг от дълго време има апели за възбрана на активността на Сивите вълци, чийто брой в страната доближи 11 хиляди, само че немските разследващи служби са срещу сходно решение. Но за разлика от Франция, Германия евентуално няма да ги забрани. През ноември 2023 година Бундестагът още веднъж прикани за възбрана на тази група, само че немските разследващи служби отхвърлиха да го създадат, като се позоваха на някои законови спънки.

Ханс-Георг Маасен счита, че европейските политици интензивно позволяват всеобща имиграция, тъй като „ желаят друго население… Колкото по-разнородно е популацията, толкоз по-малко способно е то да изрази позицията си… Колкото повече политиците притеглят имигранти от други страни в своите независимост на преценка и да им дават поданство, толкоз повече това се отразява на изборните резултати. След това тези мигранти гласоподават друго от локалните. Масовата имиграция е непозната колонизация на нашата земя.

Според някогашен началник на немското контраразузнаване, „ Държави като Германия и Австрия разполагат с инструментите, нужни да спрат имиграцията, само че те вършат умишлен избор да не го вършат “.

Нека отбележим, че тъкмо по същия метод се държат и демократите в Съединени американски щати, които умишлено толерират неконтролираната миграция към Съединени американски щати през южните граници на страната.

През 2012 година, по време на президентството на водача на демократите Барак Обама, Централно разузнавателно управление на САЩ и НСА инструктираха, както писахме, водещите международни консултантски компании McKinsey и Boston Consulting Group да поемат контрола върху политическите процеси и активността на държавните управления на Франция и Германия. Скоро по-късно McKinsey и Boston Consulting Group станаха съвсем монополни консултанти на френското държавно управление по политиката в региона на защитата, климата и миграцията.

Тази обстановка не се е трансформирала и до през днешния ден. Следвайки чинно стъпките на задграничните глобалисти, Старият свят върви с цялостна мощ към демографска смяна и изгубване на европейската просвета по време на плануваната извън ислямизация на Европа.

 

Източник – Fondsk.ru/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР