Невероятното тропическо растение орхидея намери своето място и се установи

...
Невероятното тропическо растение орхидея намери своето място и се установи
Коментари Харесай

Ето как вашата орхидея да разцъфти след няколко дни!

Невероятното тропическо растение орхидея откри своето място и се откри на прозореца на доста от нашите сънародници.

В родината си това цвете постоянно живее по дърветата, прилепва корените си към релефната кора и се храни от тях. Но вкъщи тропическата хубост няма къде да получи хранителни субстанции, тъй като с течение на времето дървесният субстрат ги губи.

Но преди да се насочите непосредствено към подхранването на растението, е значимо да научите няколко съществени правилото за този развой:

Първо, е належащо да накиснете кореновата система на орхидеята във вода при стайна температура. Това би трябвало да се направи, с цел да избегнете по-нататъшни изгаряния на корените.

Прекомерно съсредоточения разтвор може да докара до гибел на цветето. Ето за какво е значимо да се погрижите за вярната доза на концентрата.

Преди да приготвите разтвора за поддържане, е належащо водата да се филтрира и леко да се затопли. Температурата на течността би трябвало да е малко над стайната.

Много постепенно потопете орхидеята в разтвора, деликатно дръжте субстрата с ръцете си, тъй че да не падне от саксията по време на подхранването.

Тор за орхидеи

Сега можете безвредно да продължите с приготвянето на витаминозния коктейл за орхидеи. На 3 литра течност се нуждаете от следните съставки:

Съставки:

4 таблетки янтарна киселина

1 ампула глюкоза

1 ампула витамин В1

1 ампула витамин РР

1 ампула витамин С

1 ампула витамин В6

1 ампула витамин В12

8 капки епин

Вижте още: Стъклените бутилки в ролята на украса за дома: Супер хрумвания!

Приготвяне:

Първо, би трябвало да затоплите водата и да разтворите таблетките янтърна киселина в течността (веществото няма да се разтвори в студена вода).

След това прибавете всички други съставки към течността с янтърна киселина.

Подхранването на орхидеите с този витаминозен коктейл е належащо да се прави на всеки 3-4 поливания на растенията с чиста вода. С помощта на тази елементарна скица можете да се сдобиете със цъфтяща орхидея в границите на един месец.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР