Невероятно пухкави понички с квас за страхотно начало на деняНеобходими

...
Невероятно пухкави понички с квас за страхотно начало на деняНеобходими
Коментари Харесай

Понички с квас

Невероятно пухкави понички с мая за ужасно начало на деня

Необходими Продукти

● брашно - 3 ч.ч.
● вода - 1.5 ч.ч.
● мая - 3 - 4 с.л. (при мен от пълнозърнесто брашно)
● захар - 1 и 1/2 с.л.
● сол - 2 щипки
● олио - за пържене
● пудра захар - за поръсване

Начин на подготвяне

Мислехте си, че с домакински мая може да приготвите единствено самун? Е, ето ви концепция и за нещо друго - луксозни понички с жив мая. Меки, с обвивка от тънка хрупкава коричка и необикновен усет.

Да, изисква си повече време, само че в случай че добре си планувате нещата, по никакъв начин няма да ви се стори досадно.

Когато желаете да приготвите тази вкусна закуска, започнете от предния ден, овежавайки вашия мая като го подхраните. Важно е преди да вършиме нещо с него той да е прясно захранен.

Сипете в купа брашното и водата и разбъркайте на каша, нито доста гъста, нито прекомерно рядка. Оставете за един час по този начин.

Сложете кваса и захарта, още веднъж хубаво разбъркайте и оставете съда затрупан с транспарантно домакинско фолио. Аз нормално подготвям сместа от вечерта и тъкмо преди да си легна надзиравам дали към този момент е образувала на места мехурчета. Тогава поставям солта и още малко брашно едвам се получи гъста кашичка, никога твърдо тесто.

Приберете в ледник за цялата нощ и на другата заран рано извадете и оставете на стайна температура за предпочитане по- топла, до момента в който видите на повърхността доста мехурчета и сместа е удвоила размера си.

Загрейте олиото на сдържан до мощен огън и изпържете поничките, като загребвате и пускате от тестото благодарение на лъжица.

Пържете до златист тен от двете страни и поднесете топли, поръсени с пудра захар или обичаното ви сладко.

Поничките с мая са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР