Невероятно е колко често мениджъри се оплакват как най-добрите им

...
Невероятно е колко често мениджъри се оплакват как най-добрите им
Коментари Харесай

9 постъпки на шефовете, заради които добрите служители напускат

Невероятно е какъв брой постоянно мениджъри се оплакват по какъв начин най-хубавите им чиновници напущат и то с цялостно съображение. Малко неща имат толкоз безценен и унищожителен резултат за една компания, колкото напускането на положителните чиновници.

Мениджърите имат податливост да упрекват за проблемите си с текучеството всичко, за което се сетят, до момента в който в това време подценяват главния проблем – хората не напущат работата си – те напущат мениджъра си, написа Entrepreneur.

Тъжното нещо е, че това може елементарно да бъде избегнато. Всичко, което се изисква, е да се види другата позиция и малко спомагателни старания от страна на мениджъра.

Първо, би трябвало да разбере кои са деветте най-лоши неща, които мениджърите вършат, с цел да накарат положителните си чиновници да изоставен.

  1. Те претрупват хората.

Нищо не изтощава положителните чиновници по този начин, както претоварването. Да караш най-хубавите си чиновници да работят крепко е толкоз изкушаващо, че мениджърите постоянно падат в този капан. Преработването на положителните чиновници е объркващо. То ги кара да се усещат като че ли са наказвани за това, че си правят работата добре.

Претоварването на чиновниците също по този начин се отразява на продуктивността. Ново изследване на Станфорд демонстрира, че продуктивността на час понижава внезапно, когато работната седмица надвишава 50 часа. След 55 часа пък пада толкоз доста, че просто не можете да свършите нищо на работа.

Ако би трябвало да увеличавате работата, която надарените ви чиновници правят, по-добре да повишавате и статута им в компанията. Талантливите чиновници ще поемат повече работа, само че няма да останат, в случай че работата ги задушава.

Увеличенията на заплатите, покачванията и смяната на длъжността постоянно са допустими способи за увеличение на размера на работа. Ако просто желаете да увеличите работата им, тъй като хората са надарени, без да променяте нищо друго, те ще си потърсят друга работа, която им дава това, което заслужават.

  1. Те не правят оценка приноса и не възнаграждават положителната работа.

Лесно е човек да подцени силата на едно потупване по рамото, изключително при най-добре представящите се чиновници, които са вътрешно стимулирани. Всички обичат да бъдат хвалени и това важи в не по-малка степен и за тези, които работят крепко и дават всичко от себе си.

Мениджърите би трябвало да споделят със чиновниците си, с цел да схванат какво ги кара да се усещат добре (за някои това е покачване, за други обществено признание), след което да ги наградят за добре свършената работа.

 

  1. Не им пука за чиновниците им.

Повече от половината хора, които напущат работата си, го вършат поради връзките си с шефа. Умните компании вършат по този начин, че мениджърите им да знаят по какъв начин да балансират това, че са по едно и също време експерти и хора. Това са шефовете, които означават триумфа на даден чиновник, съчувстват на тези, които имат компликации и провокират хората, даже когато ги боли.

Шефовете, на които не им пука за чиновниците им, постоянно ще имат високо текучество. Невъзможно е да работиш за някого по осем или повече часа дневно, когато той не взе участие персонално в процеса и не му пука за нищо друго, с изключение на за твоята работливост.

  1. Те не съблюдават поетите задължения.

Когато даваш обещания на хората, това те слага въру тънката линия сред това да ги направиш доста щастливи и това да ги гледаш по какъв начин си потеглят. Когато спазиш стихотворец ангажимент, израстваш в очите на чиновниците си, тъй като се доказваш като благонадежден и честен (две доста значими качества на един шеф).

Когато обаче не изпълниш поетия ангажимент, се превръщаш в угодничав и неуважителен човек, на който не му пука. В последна сметка, в случай че един началник не съблюдава поетите задължения, за какво всички останали да го вършат?

  1. Те наемат и покачват неправилните хора.

Добрите, крепко работещи чиновници желаят да работят с експерти, които имат сходни възгледи. Когато мениджърите не се оправят добре с сложната работа по наемането на положителни чиновници, това работи като главен демотивиращ детайл за тези, които все работят за тях.

Повишаването на неправилните хора е даже още по-лошо. Когато се скъсвате от работа, само че в последна сметка вместо вас покачват някой, който с подмазване е стигнал до върха, това е голяма засегнатост. Нищо чудно, че това кара положителните чиновници да напущат.

  1. Не разрешават на положителните чиновници да преследват нещата, които им харесват.

Талантливите чиновници имат увлечения. Осигуряването на благоприятни условия, с цел да преследват техните увлечения, усъвършенства тяхната работливост и задоволството от работата. Много управител обаче желаят чиновниците да работят и да мислят в границите на дребна кутийка.

Тези мениджъри считат, че продуктивността ще намалее, в случай че разрешат на хората да разширят фокуса си и да преследват своите увлечения в работата. Този боязън е безпочвен. Проучвания демонстрират, че хората, които имат опция да преследват нарастванията си в работата, доближават до еуфорично положение на мозъка, което е пет пъти по-продуктивно от елементарното.

 

  1. Те не съумяват да развият уменията на чиновниците.

Когато мениджърите получават въпрос за неналичието на внимание към чиновниците, те се пробват да се извинят с думи като “доверие, ” “лична независимост ” и “упълномощяване. ” Това са цялостни нелепости. Добрите мениджъри управляват без значение какъв брой надарени са чиновниците. Те обръщат внимание и непрекъснато се вслушват и дават противоположна връзка.

Ръководенето може да има начало, само че несъмнено няма край. Когато разполагате с надарен чиновник, от вас зависи да продължавате да намирате сфери, в които той или тя да усъвършенства уменията си.

Най-талантливите чиновници желаят противоположна връзка повече, в сравнение с не толкоз надарените и вашата работа е да не спирате да давате такава. Ако не го вършиме, най-хубавите ви чиновници ще се отегчат и ще изгубят интерес .

  1. Не съумяват да разсънят креативостта им.

Най-талантливите чиновници желаят да усъвършенстват всяко едно нещо, до което се допират. Ако им отнемете опцията да трансформират и усъвършенстват нещата, тъй като се чувствате удобно единствено с актуалното статукво, това ще ги накара да намразят работата си. Ограничаването на това вродено предпочитание да основават лимитират освен тях, само че лимитира и вас.

  1. Те не съумяват да провокират хората в интелектуално отношение.

Добрите шефове провокират чиновниците си да реализират неща, които на пръв взор наподобяват непостижими. Вместо да слагат рутинни и последователно повишени цели, те слагат високи цели, които карат хората да излизат от зоната им на комфорт.

След това положителните мениджъри вършат всичко по силите си, с цел да им оказват помощ да съумяват. Когато надарените и интелигентни хора правят неща, които са прекомерно лесни или отегчителни, те си търсят друга работа, която е предизвикателство за техния разсъдък.

Ако желаете най-хубавите ви чиновници да останат, би трябвало да мислите деликатно за това по какъв начин се отнасяте с тях. Добрите чиновници са калени бойци, само че техният гений и качества им дават и голям брой варианти. Трябва да ги накарате да желаят да работят за вас.

Инфо: www.profit.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР