Невероятна паста със зеленчуци, с която да изненадате вашите гостиНеобходими

...
Невероятна паста със зеленчуци, с която да изненадате вашите гостиНеобходими
Коментари Харесай

Паста със зеленчуци или паста Primavera

Невероятна паста със зеленчуци, с която да изненадате вашите посетители

Необходими Продукти

● паста - 1 кг пене /ригатони или друга по избор/
● сол
● зехтин - 1/2 ч.ч.
● чесън - 3 - 4 скилидки, нарязани
● лук - 1/2 червен или бял, нарязани на ситно
● пикантен пипер - щипка, по ваш усет
● чушки - 3 бр. /жълти, червени/
● тиквички - 1 бр.
● аспержи - 1 връзка зелени
● гъби - 5 бр.
● чери домати - 2 ч.ч.
● зелен лук - 2 - 3 бр. перца
● пармезан - 1/2 ч.ч.

Начин на подготвяне

Primavera безусловно значи пролет! Така че не е изненадващо, че това е ядене с паста, което изисква доста зеленчуци. Това е превъзходен метод да добавите доста зеленчуци към вашата храна. Има страхотна образна прелест, храната не е ли по-вкусна, когато наподобява примамлива и цветна?

И става хубаво главно ядене за вечеря или работи добре като гарнитура за празненства (в която ще получите повече порции). В леден тиган добавяте 1/2 чаша екстра върджин зехтин, 3-4 скилидки нарязан чесън, 1/2 червен лук, нарязани на ситно и щипка люти люти чушки - по ваш усет. Остава се да се готви към 2 минути.

Добавете нарязани една алена и една жълта чушка, или единствено червени, с каквото разполагате, до момента в който омекнат. Това е малко над 2 чаши нарязани чушки.

Следва една тиквичка нарязана и по избор 5 нарязани гъби. Към края добавяте 2 чаши чери домати и чаша зелен лук, единствено перата. В друга тенджерка сварявате за към 10 минути аспержите или до момента в който се сготвят апетитно зеленчуците в тигана.

Сварете пастата минута по-малко от указаното и я прибавете към зеленчуците. Така пастата ще поеме усетите и завършите готвенето дружно. Добавя две лъжици вода от пастата - може да ви трябват повече - зависи от това какъв брой течност предпочитате.

Подправете се с морска сол и прясно надробен пипер и по избор добавяте 1/2 чаша сметана, оставяйки я да къкри, с цел да се сгъсти сосът малко. След това добавяте огромна шепа свеж босилек и 1/2 чаша прясно настъргано сирене Grana Padana или пармезан, трансферира се в чинията и още веднъж полива с още Grana Padana.

Приятен вкус с пастата със зеленчуци или паста Primavera!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР