Неверни се оказаха твърденията за маймунска шарка в Гърция.Случаят на

...
Неверни се оказаха твърденията за маймунска шарка в Гърция.Случаят на
Коментари Харесай

Опровергаха информациите за маймунска шарка в Гърция

Неверни се оказаха изказванията за маймунска шарка в Гърция.

Случаят на маймунска шарка, който Гърция обяви за подозрителен, не беше доказан от направените лабораторни проби, оповестяват гръцките медии. 

В събота от гръцката работа за публично здраве (ЕОДИ) оповестиха, че има подозрение за инфектиран с маймунска шарка чуждестранен екскурзиант. 29-годишният екскурзиант и спътничката му бяха настанени в болница и карантинирани. Те бяха превозени със аероплан от остров Кефалоня до Атина в специфични капсули, както постановява протокола за надзор над разпространяването на маймунска шарка. Румънските медии оповестиха, че става дума за румънски жител, живеещ в Обединеното кралство. Преди няколко дни той е имал висока температура и обрив в горната и долната част на тялото, оповестява телевизия Диджи 24, съобщи Дарик.

Направените лабораторни проучвания на съмнителния случай не са разкрили съществуване на вируса на маймунска шарка, се показва в известие на ЕОДИ, оповестява телевизия ЕРТ. Тестовете демонстрират, че екскурзиантът е инфектиран с варицела. Варицелата е постоянно срещано заболяване, от което боледуват към четири милиона души, най-вече деца. В известието на ЕОДИ се прецизира, че за варицелата има ваксина, а протичането на болестта е по-леко спрямо маймунската шарка. 

Клиничната картина на настанения в болница в Атина екскурзиант е добра. От през вчерашния ден той няма температура.
Здравните управляващи ревизират пътя на болестта. Проверка е направена в хотела, където е била отседнала двойката. До момента там не са открити случаи на шарка. 

Маймунската шарка: Какви са признаците и може ли да се трансформира в нова пандемия

Според експерти маймунската шарка не може да прерасне в пандемията, защото не е доста заразна. 

Няколко западни страни, измежду които Франция, Германия, Англия, Съединени американски щати, Испания и Швеция вече оповестиха, че са открили случаи на маймунска шарка.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР