Неверни данни относно печалбата на Турски поток в България изнесе

...
Неверни данни относно печалбата на Турски поток в България изнесе
Коментари Харесай

Борисов изнесе неверни данни за печалба от Турски поток

Неверни данни по отношение на облагата на Турски поток в България изнесе Бойко Борисов доскоро в Ахелой.

" А тези от Политическа партия си ненавиждат народа. Лъжа след неистина. Нямало диверсификация. Ние направихме гръцката връзка, румънската връзка, турската връзка. Направихме реверсивни компресори. Направихме пренос, с който страната печели по половин милиард на година. ", съобщи Борисов.

Дори обикновена инспекция на обстоятелствата сочи, че думите му не дават отговор на истината. 

Твърдението на Борисов за " половин милиард " облага от преноса на газ през България по Турски поток изрично не дава отговор на действителността. 

Оперативната облага от работата на газопровода „ Турски поток “ през 2021 година е в размер на 83,57 млн. лв., стана ясно неотдавна от доклада на Булгаргаз. Приходите от активността на тръбопровода през 2021 година доближават 212,8 млн. лв. при общо условно разпределени оперативни и финансови разноски за интервала на стойност 129,23 млн., лв..

При този ритъм оборудването не може да възвърне инвестицията си в рамките даже на 40 години. 

И различен път Борисов е заявявал изцяло погрешни данни за предстоящата облага. " Около 50 милиарда лв. е облагата за България от " Турски поток " за идващите 80 година за България. ", съобщи неотдавна той, който е надалеч от действителността.

" Проектът е за 75 години, толкоз устоят тръбите. Вложените пари в плана са 2,5 милиарда лева без Данък добавена стойност. 683 млн. лева са постъпили по сметката на " Булгартрансгаз ". Уважаеми, господин Николов, умножи 80 години по 683 млн. лева, това прави към 50 милиарда лева Това са 100% държавни тръби ", добави Борисов.

Изграждането на " Турски поток " коства над 3 милиарда лв. от джоба на българските данъкоплатците. 

Геополитически то бе един от решаващите козове за Путин преди началото на война в  Украйна, защото дава опция на Кремъл да доставя газ за сателитните си режими в Сърбия и Унгария, като спре газа през Украйна. 

Нелепото състояние на България в обстановката се добавя от обстоятелството, че страната ни няма право по контракт да употребява от транзитирания газ, а в това време Газпром едностранно спря доставката на синьо гориво за страната. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР