Невена Зартова, бивш ръководител на Софийската районна прокуратура, заяви, че

...
Невена Зартова, бивш ръководител на Софийската районна прокуратура, заяви, че
Коментари Харесай

Невена Зартова: Не е вярно, че съм осъществявала „чадър“ над Мартин Божанов

Невена Зартова, някогашен началник на Софийската районна прокуратура, съобщи, че не дава отговор на истината изказванието, че е осъществявала „ чадър “ над Мартин Божанов.

Тя уточни това по време на чуване във краткотрайната комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов, оповестява Българска телеграфна агенция.

Бившите заместници на Зартова – Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев, също пристигнаха да бъдат изслушани в комисията.

Зартова означи, че не схваща за какво името ѝ е било забъркано в тази ситуация на гръцки жители, които настояват, че им е оказван напън от групата към Божанов. „ Допускам, че по отношение на тях фактически е сбъднат рекет, изнудване, с или редом с присъединяване на Божанов, Атанасов и може би и други юристи “, добави тя.

Невена Зартова уточни, че не познава двамата гръцки жители – Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис. Те участват на съвещанието, защото ще бъдат изслушани по отношение на обществено изнесени обстоятелства и условия за оказван напън от Мартин Божанов и групата към него.

Във връзка с подадените оставки от заместниците ѝ, които се разграничават от нейните дейности, Невена Зартова уточни, че знае, че те са били принудени. Зартова сложи въпроса, че в случай че нейните сътрудници като заместител административни ръководители могат да бъдат принудени, какво друго би се случило с други прокурори.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР