Неведнъж сме чували за силата на волята. Неведнъж сме чували

...
Неведнъж сме чували за силата на волята. Неведнъж сме чували
Коментари Харесай

Изпитания за духа и тялото

Неведнъж сме чували за силата на волята. Неведнъж сме чували и поговорката " здрав дух в крепко тяло ". Примерите - и от персонални истории в интернет, и от книги, и от филми, са толкоз доста, че даже и да споменем някои, незабавно ще се откри човек, който да ни упрекне, че не сме присъединили този и този, и този...

 Редовен спорт срещу Алцхаймер
Защо в случай че не спортуваме, ще оглупеем по-бързо

Полезното за сърцето е потребно и за мозъка

Когато обаче нещата слязат от екраните и страниците на книги, и стъпят в полето на действителността и практиката, тестването на духа, тялото и волята добиват същински измерения. И някои се провалят.

Всеки спорт би бил задоволително добър образец, само че сякаш триатлонът пасва като шаблон на изпитването на физически благоприятни условия. Той се заражда във Франция през 1920 година, като комбиниране от плуване, колоездене и тичане. Точно в тази поредност.

 Защо дамите би трябвало да упражняват като мъже
Защо дамите би трябвало да упражняват като мъже

Правила и препоръки, които са общовалидни

Следват едни 80 години - време, в което триатлонът набира скорост, последователи и, най-сетне, самопризнание. През 2000 година той е включен като спортна дисциплинираност в Олимпийските игри.

Първото съревнование по триатлон у нас е извършено през 1985 година През 1987 година е основава и Българската федерация по триатлон. Един от най-изтъкнатите ни състезатели в тази дисциплинираност е Красимир Костов.

Публикация, споделена от Legion Run (@legionrun) на Мар 22, 2018 в 10:53 PDT

Но не се заблуждавайте, това триатлонът не е по никакъв начин елементарно предизвикателство. Знаем, че българинът може и схваща от всичко, само че за тези тествания би трябвало сериозна физическа подготовка. Защото в някои от тях няма да се постанова да плуваме, а да цепим дърва, и то огромни. Да бъдем сложени на лимита на оцеляването и човешките благоприятни условия.

 Когато фитнесът се трансформира в фикс идея
Когато фитнесът се трансформира в фикс идея

Много хубаво не е на хубаво

След този завой, сами разбирате, че желаеме да излезем малко в страни от класическия триатлон и да ви представим три забавни негови всеобщи разновидности. За всички тях - ако приемем предизвикването съществено, би трябвало да оставим зоната на комфорт у дома, тъй като в тестванията, които сме подбрали, има всичко друго, само че не и комфорт. А и би трябвало да заплатим избрана такса, с цел да участваме.

Brutus Run

Макар срокът за присъединяване тук към този момент да е минал - Brutus Run се организира в края на януари, както всяко друго съревнование, и триатлонът изисква месеци предварителна подготовка. И тя може да стартира в този момент, с цел да бъдете идващия януари в съвършена форма.

 Снимка 347001

Brutus Run има две дистанции - от 20 км (Warrior) и от 42 км (General). Звучат предизвикателно, само че не и невероятно. Когато обаче към километрите прибавим зимните условия, започваме да се замисляме.

Ще споменем единствено две от провокациите в Brutus Run. Оцеляване е за почитателите не Беър Грилс, които ще могат да покажат какъв брой деликатно за гледали предаванията му. Но, за разлика от него, ще си имат още двама съотборници, с който ще бъдат свързани, безусловно, с въже.

 Снимка 347000

По-горе споменахме дърва и тяхното разединение. Да, и това ще го има, а в случай че не се оправим задоволително добре, следва наказателно време.

Наградите на Brutus Run са няколко, само че най-запомнящи ще бъдат мускулната тресчица, мазолите и многото синини.

Legion Run

Името не е по никакъв начин подвеждащо, тъй като съставлява 5 км тичане с трудности от тиня, огън, лед и бодлива тел, което се организира в разнообразни страни по света.

Публикация, споделена от Legion Run (@legionrun) на Ное 3, 2016 в 2:08 PDT

Legion Run няма детайл на съревнование, тъй като не се засича време и не се раздават награди. Това е по-скоро предизвикателство за персоналната ни устойчивост. Може да се включим отборно, както и самостоятелно.

Публикация, споделена от Legion Run (@legionrun) на Окт 7, 2016 в 5:14 PDT

На всеки 20 минути потегля Легион (вълна) от 175 души, които се стремят да преодолеят заветните 5 км. Оттук идва и името на надпреварата. И, да, огромна навалица е първоначално.

Кал, пот, сълзи - тъкмо това ни чака, тъй като би трябвало да тичаме, да се потопим в калта и да пълзим под подлива тел, с цел да стигнем до финала.

Публикация, споделена от Legion Run (@legionrun) на Сеп 29, 2016 в 5:08 PDT

Legion Run ще се организира на 7 юли 2018 г .; мястото на осъществяване към момента не е оповестено.



Лъвско сърце

Лъвско сърце е съревнование, само че то е тестване и за самите уредници, които стартират това начинание за да преодолеят границите на личните си благоприятни условия. А, това, както знаем, няма по какъв начин да стане без предварителна подготовка.

Публикация, споделена от Lion Heart Ultra Triathlon (@lionheartultra) на Сеп 6, 2017 в 6:01 PDT

В съответния случай би трябвало да се готвим за 3 км плуване в намерено море, 116 км планинско колоездене и 21 км тичане в кръстосан терен . И всичко това по крайбрежията на Приморско и из горите на Странджа планина.

 Високоинтензивни и групови тренировки заместват фитнеса
Какво измества фитнеса

Актуално от света на спорта

Brace yourself ни споделя Нед Старк от Game of Thrones и като че ли думите му са основани за този случай. Има две категории, измежду които можем да изберем подобаващата за нас. Категория Ултра включва плуване, колоездене и тичане. С други думи казано - един спортист, три тествания и общо 140 км.

 Снимка 347003

Ако това ни се коства непостижимо, то би трябвало да се включим в категория Щафета , която отборна. Всеки тим се състои от по трима души - един плувец, един колоездач и един бегач.

 Снимка 347002

Но не си и помисляйте, че можете да се бавите, колкото си поискате. Контролното време за плуването е 2 часа, за колоезденето 8 часа, а за бягането 3 часа.

Лъвско сърце започва на 1 септември.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР