Неведнъж съм казвал, че близкият контакт с хората от малките

...
Неведнъж съм казвал, че близкият контакт с хората от малките
Коментари Харесай

Христо Терзийски: Малките населени места в Кюстендилско са носители на духа и традициите ни

Неведнъж съм казвал, че близкият контакт с хората от дребните обитаеми места в Кюстендилска област е наложителен, в случай че желаеме в действителност да бъдем потребни за района. Срещите ни с жителите на Овчарци, Крайници, Бобешино още веднъж го потвърдиха,,заяви претендентът за народен представител и лидер на листата на Политическа партия ГЕРБ-СДС Христо Терзийски.



За нашия Кюстендилски крайобачеима една специфичност - за „ дребни обитаеми места “ можем да приказваме единствено във връзка с територията и броя на жителите им. Защото съвсем на всички места има извънредно непокътната богата културно-историческа традиция – освен като архитектурни монументи, само че и като последователност в родовата памет и фолклорните традиции. При това освен от районно, а и от национално и интернационално значение.



Международният събор „ Краище “ в с. Бобешино, който по традиция се организира на Празника на Независимостта на България, освен е притегателно събитие за гости от България, Сърбия и Северна Македония, само че и значим исторически спомен за трагичната орис на българите от Западните околности, за фамилиите, разграничени от границите на Ньойския контракт, чиито знак - храмът „ Св. Йоан Кръстител “, през който е прекосявала граничната линия, и през днешния ден ни припомня, че в този район постоянно би трябвало да отстояваме правата на нашите сънародници и да търсим разговор и обединяване към общите ни полезности с нашите съседи.



Тази обява е платена политическа реклама. Статията не е журналистически материал и не отразява публицистичната политика на Darik.bg. Медията не може да подсигурява стандарти като обективност и меродавност за оповестено платено наличие.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР