Невъзможно е ГЕРБ да бъде резервен партньор на тази коалиция.

...
Невъзможно е ГЕРБ да бъде резервен партньор на тази коалиция.
Коментари Харесай

Росица Кирова: ГЕРБ не може да бъде партньор на управляващата коалиция

Невъзможно е ГЕРБ да бъде авариен сътрудник на тази коалиция. Дълбоки разграничителни линии бяха обрисувани от дейности на хора от ръководещото болшинство, които демонстрират, че те не желаят да си партнират в името на това в страната да се случат значими неща - справяне с инфлацията, предвидимост за живота на жителите. Някои просто не знаят по какъв начин се ръководи. Държавата не е стартъп, не се подхожда по този начин към страната и към жителите. Това не е съществено държание, по този начин не се ръководи. Това сподели пред Росица Кирова, зам.-председател на Народно събрание, народен представител от ГЕРБ-СДС.

" По отношение на членовете и симпатизантите на ГЕРБ, само че и за всички естествени български жители, карцерът беше грозна проява на мощ със поръчка, че ще вършим каквото намерим за добре, без да се съобразяваме с разпоредбите. Това беше проява на реваншизъм. Има ред, по който да се правят дейности, когато има съмнение за закононарушение ", акцентира Кирова.

За нея стъпката към предварителни избори е сигнал, че ГЕРБ-СДС не са съгласни с метода, по който се ръководи.

" Съгласна съм с Бойко Борисов, че не е време за избор на съмнение. Даваме им още време, с цел да се види, че те могат сами да доближат своята нула ", съобщи Росица Кирова.

Според нея под въпрос са освен връзките в обединението, само че и моралът в нея, откакто са сложили отпред на бюджетната комисия Любомир Каримански, човек на който не имат вяра, че е подобаващ за шеф на Българска народна банка, и още повече, по какъв начин биха могли да продължат да работят с него, след всичко изговорено по негов адрес.

" Изборът на гуверньор е изключитерно значимо решение, към него трябваше да се подходи по-сериозно. Изборът виси на косъм от едни съдружни връзки, които не са ясни за българите. Има терзание за финансовата непоклатимост на страната като цяло, тъй като на този пост би трябвало да е човек с извънреден престиж, който да бъде определен от огромна част от националното посланичество ", сподели още заместник-председателят на Народно събрание.

По отношение на проблема със Северна Македония депутатът от ГЕРБ-СДС съобщи, че гражданските права на българите в съседката ни са потъпквани от години.

" Може би за някои това е елементарно да бъде преглътнато, само че ние имаме национална направена позиция по този въпрос. Няма прогрес в тези прпеговори, не би трябвало да има компромис, в случай че Европейски Съюз оказва напън, дано да окажат напън и върху районен съд Македония да извършва договореностите сред двете страни ", съобщи Кирова.

По въпроса за военната помощ за Украйна и даване на въоръжение Росица Кирова сподели, че в дневния ред на Народно събрание за тази седмица точката отсъства, което приказва за отношението на ръководещите.

А персоналното ѝ мнение е, че една война не се завършва с повече оръжие, а с дейна дипломация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР