Невъзможно е да се каже след какъв алкохолен “стаж” може

...
Невъзможно е да се каже след какъв алкохолен “стаж” може
Коментари Харесай

Посочиха кое е допустимото количество алкохол и кой изобщо не трябва да близва

Невъзможно е да се каже след какъв алкохолен “стаж” може да се развие цироза на черния дроб, показват експертите. По принцип тя поражда, когато има алкохолна взаимозависимост, само че не всеки път. Ако индивидът е със съпътстващи заболявания на черния дроб, консумирането на алкохол даже в дребни дози може да докара до бързо развиване на цироза. Хората не знаят по какъв начин са устроени, те могат да имат наследствени заболявания на черния дроб, за които даже не подозират, осведоми zdrave.to.

С тях може дълго време да си живеят, в случай че управляват и не претрупват този значим орган. Затова не трябва да се злоупотребява със спиртните питиета, а да се протяга ръка към тях единствено във връзка. Не бива да се пие алкохол по-често от един път на седмица. Алкохолът е психоактивно вещество и като се изключи че можете да си докарате алкохолна болест на черния дроб, е допустимо да се превърнете в пияч.

Може ли черният дроб да се възвърне самичък, в случай че човек откаже алкохола?

Да, може, твърдят експертите. Ако не е премината точката на невъзвратимост, не е късно да спрете пиенето. Ако човек се е докарал до офанзива на изострен алкохолен хепатит с тежко протичане, това е рисково. Смъртността освен това заболяване е доста висока, доближава 70%. Ако не сте си предизвикали хепатит, даже в начални стадии на цироза можете да дадете опция на черния си дроб да се възвърне. И да не го товарите нито с хаотичен и безотговорен банкет на медикаменти, нито с преяждане. Освен това е наложителна пожизнена безалкохолна диета, тъй като казусът доста бързо ще се върне.

Има ли нови лечебни способи на чернодробна цироза?

Само преди две-три години стана ясно в здравната просвета, че може да се спре развиването на чернодробна цироза и даже да се обърне процесът. Голяма роля за това е изиграло появяването на ефикасни препарати за лекуване на вирусните хепатити В и С. Дотогава тези заболявания се смятаха на практика за нелечими, изключително хепатит С. Неговият извършител, както и вирусът на СПИН, вечно е оставал в организма и е поддържал заболяването. Но новите препарати унищожават вируса и заболяването стопира своето развиване, т.е., не се трансформира в хронична.

Освен това се оказало, че при половината заболели с към този момент развила се цироза е почнало възобновяване: положението на черния дроб се подобрявало, намалявал е броят на “белезите”, те отчасти се разнасяли и се възстановявала естествената конструкция на черния дроб.

Специалистите споделят, че са следили такова развиване на процеса освен при първи, само че и при втори функционален клас на цироза. При трети клас това било към този момент невероятно, такива заболели са изпращани за трансплантация на черен дроб. Оказало се, че новият метод оказва помощ освен при вирусни, само че и при всевъзможни цирози, без значение от аргументите за тях, успокояват експертите.

Нужно е единствено да се в профил причинният фактор. При инфекциозните хепатити оказва помощ противовирусното лекуване, при алкохолната цироза - цялостният отвод от спиртните питиета. Това е безусловно належащо. И споделят, че до момента в който са лекували с хепатопротектори, т.е., препарати, защитаващи черния дроб, не е имало никакви триумфи, по тази причина в този момент са удовлетворени от новия метод - лекува се повода за заболяването. Нормализира се салдото сред гибелта и възобновяване на чернодробните кафези. Когато се в профил причинният фактор, бързо настава и възобновяване. И колкото по-рано се стартира такова лекуване, толкоз по-добър е резултатът. Специалистите предлагат да не се подценява и неалкохолната стеатоза, защото и тя може да докара до цироза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР