Невъзможно е да има коалиционно правителство между Продължаваме промяната и

...
Невъзможно е да има коалиционно правителство между Продължаваме промяната и
Коментари Харесай

Асен Василев остър: Съдът да изчисти ГЕРБ

Невъзможно е да има съдружно държавно управление сред " Продължаваме промяната " и ГЕРБ, в случай че се стигне до предварителни избори, съобщи в изявление за " Капитал " вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев.

" Това за нас значи да върнем цялата политика на шкафчета, кюлчета и всичко, против което ние влязохме в политиката, с цел да се борим ", съобщи Василев.

В деня, в който ГЕРБ върнаха мандата за сформиране на държавно управление, Асен Василев разяснява политическата обстановка в страната, възможностите за сформиране на държавно управление с третия мандат и какви са опциите за сформиране на държавно управление, в случай че се стигне до предварителни избори.

Василев разяснява, че " извън се подшушва да се вършат някакви евроатлантически неща с ГЕРБ " и по-късно побърза да посочи: " На нас и да ни го подшушват, няма смисъл, ние указания от посолства не одобряваме, без значение какви са. Със сигурност е имало индикации от, дано да кажем, съдружните сътрудници, че може би е добре да се върви в тази посока, ние твърдо сме ги отрязали ".

Василев съобщи, че диалози с ГЕРБ могат да се водят, само че " диалогът не може да бъде за това " Дайте да забравим корупцията, кражбите и чекмеджетата и да гледаме единствено напред ", а по-късно посочи, че " Продължаваме промяната " няма да по какъв начин да ръководи с ГЕРБ, до момента в който " правосъдната система не си свърши работата и не почисти тази партия ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР