Невъзможно е да бъдете щастливи във всички аспекти на живота.

Невъзможно е да бъдете щастливи във всички аспекти на живота. ...

10 причини защо интелигентните жени са самотни

Невъзможно е да бъдете щастливи във всички аспекти на живота. Задължително с нещо няма да ви провърви (има пари, няма любов; има любов, роднини се намесват; има ум, няма семейство и т.н.). По някаква причина умните жени вярват, че безнадеждната самота е тяхната съдба. Защо интелигентните жени нямат късмет в любовта?

1. Интелект

Интелектуалците не се раждат, те стават такива. Има две категории на нежния пол - едната, разбираща принципите на взаимоотношенията със силния пол, другaта, занимаваща се със самообразование и кариера. И всъщност, това е дисбаланс. Не винаги добрият специалист разбира житейските проблеми.

2. Стремеж към върхови постижения

Рационално мислещите хора са склонни да се стремят към съвършенство. Това не означава да чакате този единствен мъж през целия си живот и в крайна сметка да не го дочакате. Перфекционистът ще бъде в непрекъснато търсене на нов идеал, всеки път разочарован от предишния. В крайна сметка преследването на несъществуващото ще доведе до обезсърчение, прекомерно безпокойство и емоционално изгаряне.

3. Стереотипно мислене

Умното не означава практично. Например, на теория жената предварително програмира резултата от връзките с необразован мъж, с различна култура и вяра, с разлика във възрастта и с много лоши навици. Стереотипното мислене поражда инерция и отхвърляне на връзките. Но всичко може да е съвсем различно.

4. Липса на интерес

Ако една жена е по-умна от мъжа, едва ли ще имат добри отношения. Те непрекъснато ще си лазят по нервите и ще мислят през цялото време, че заслужават най-доброто.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com