Неуспехът на ЕС да договори финансова и политическа подкрепа за

...
Неуспехът на ЕС да договори финансова и политическа подкрепа за
Коментари Харесай

Разногласията на ЕС относно Украйна изпращат грешен сигнал към САЩ, казва Швеция

Неуспехът на Европейски Съюз да контракти финансова и политическа поддръжка за Украйна тази седмица би изпратил рисков сигнал към Съединени американски щати, където републиканците се опълчват на повече финансиране за Киев, министър председателят на Швеция предизвести.

Улф Кристерсон сподели пред Financial Times преди решаващата среща на върха, която стартира в Брюксел в четвъртък, че е най-загрижен какво обръщение ще изпратят европейските съдружници на Вашингтон, в случай че не се спогодят за помощ от 50 милиарда евро и за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз с Украйна.

„ Притеснява ме най-много фактът, че в случай че Европа демонстрира признаци на разделяне, това е знак за Съединени американски щати. И назад. Ако желаеме Съединени американски щати да се придържат към поддръжката на Украйна, Европа би трябвало да покаже на американския народ, че ние се придържаме към поддръжката на Украйна “, сподели Кристерсон в сряда в Осло след среща с украинския президент Володимир Зеленски с други скандинавски водачи.

Зеленски е изправен пред решаваща седмица в опита си да завоюва поддръжка измежду з...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР