Neuralink успешно имплантира на втори пациент своето устройство, предназначено да

...
Neuralink успешно имплантира на втори пациент своето устройство, предназначено да
Коментари Харесай

Neuralink имплантира устройството си за насочване на мисълта на втори пациент с увреждане на гръбначния мозък

Neuralink сполучливо вгради на втори пациент своето устройство, предопределено да улесни парализирани пациенти и да им върне способността да употребяват цифрови устройства благодарение на личната си мисъл, заяви притежателят на стартъпа Илон Мъск, представен от Ройтерс.

Neuralink е в развой на тестване на своето устройство, което е предопределено да помогне на хора с увреждания на гръбначния мозък. Устройството разреши на първия пациент Ноланд Арбау да играе видеоигри, да сърфира в интернет, да разгласява в обществените медии и да движи курсора на своя преносим компютър.

По време на присъединяване си в 8-часов подкаст, излъчен късно в петък вечерта, Мъск даде малко детайлности за втория участник в опита, като се изключи че лицето е имало увреждане на гръбначния мозък, сходно на първия пациент, който е бил неподвижен при случай с гмуркане.

„ Изглежда, че се получи извънредно добре с втория имплант “, разяснява Мъск.

Той обаче не разкри по кое време Neuralink е направил интервенцията на втория пациент. Мъск заяви още, че чака Neuralink да даде имплантите на още 8 пациенти тази година като част от своите клинични изпитвания.

Първият пациент – Ноланд Арбау, също беше интервюиран в подкаста, дружно с трима ръководители на Neuralink.

Преди Арбау да получи своя имплант през януари, той е употребявал компютър чрез пръчка в устата си, с цел да допира екрана на таблетно устройство. Мъжът изясни, че с импланта в този момент може просто да мисли за това, което желае да се случи на екрана на компютъра, а устройството го прави незабавно.

Арбау увери, че устройството му е дало малко самостоятелност и е понижило зависимостта му от болногледачите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР