Неуморната сливенска адвокатка Магдалена Данчева поръча по свой проект, купи

...
Неуморната сливенска адвокатка Магдалена Данчева поръча по свой проект, купи
Коментари Харесай

“Нова бригада” монтира пейки-моливи в Сливен

 sl160401  sl160402  sl160403
Неуморната сливенска адвокатка Магдалена Данчева поръча по собствен план, купи и подари нови пейки за градинката пред постройката на Профилираната природо-математическа гимназия в центъра на града. Пейките бяха доставени още точно на Първа пролет, когато гимназията празнува и своя учебен празник. Но монтажът бе осъществен на 16 април, Деня на юриста.

Пейките са дървени, имитират подредени цветни моливи и сходни няма на никое място в района, а може би и в страната. Адвокат Данчева заяви, че със съидейника си от фондация “Старият Бряст” Стефан Стефанов са оформили тревните площи в градинката и са засадили млада фиданка от хилядолетния бряст, който се намира до общината в Сливен.

Създаването на градинката бе обща, безплатна самодейност на преподавателите от гимназията, общината и голям брой сливенски компании – от строителя до доставчика на посадъчния материал. Адвокат Данчева и фондацията сътвориха “Нова бригада”, която почисти най-после терена и го приведе в комфортен за прилагане тип. Новите бригадири ще оформят по сходен метод още едно пространство в центъра на града – в Попската градинка, където наскоро кметът Стефан Радев засади също фиданка от Стария бряст. И там ще има пейки-моливи, къщички за птици, къщички за книги и други екстри за отдиха на сливенци. Вече е обезпечено и се прави видеонаблюдение в региона.

Адвокат Данчева е създател на първото съдружие – “Брезичка” – за благоустрояване на жилищните квартали в Сливен с доброволчески труд.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР