NEUE KLASSE в бъдеще ще се произвежда и в завода

...
NEUE KLASSE в бъдеще ще се произвежда и в завода
Коментари Харесай

BMW Group ускорява производството на електромобили в световната си производствена мрежа

NEUE KLASSE в бъдеще ще се създава и в завода Сан Луис Потоси в Мексико

+++ Инвестиция от 800 млн. евро в мексиканския цех за интеграцията на изцяло електрическите модели на NEUE KLASSE и построяването на местна мощ за сглобяване на високоволтови акумулатори
+++ Около 1 000 нови работни места в завода в Сан Луис Потоси
+++ Директорът на производството Неделкович: „ Последователно насочваме нашата мрежа от индустриални мощности към електрическата подвижност “

BMW Group форсира развиването на електрическата подвижност и ще набере спомагателна скорост със идващото потомство коли, NEUE KLASSE.

Делът на напълно електрическите коли в световните продажби на компанията може да бъде доближат по-рано от 2030 година За тази цел компанията влага в разширение на интернационалната индустриална мрежа. В бъдеще мексиканският цех в Сан Луис Потоси ще създава напълно електрически модели от NEUE KLASSE и за тази цел ще построи лична поточна линия за високоволтови акумулатори. „ Последователно насочваме нашата мрежа от индустриални мощности към електрическата подвижност. В Мексико влагаме в нашия цех 800 милиона евро и сътворяваме към 1 000 нови работни места “, сподели шефът по производството Милан Неделкович в Сан Луис Потоси в границите на събитието с президента на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор и губернатора на Сан Луис Потоси Рикардо Галардо Кардона. Неделкович продължи: „ Първите коли на NEUE KLASSE ще бъдат създадени от 2025 година в нашия цех в Дебрецен, Унгария, по-късно и в главния ни цех в Мюнхен. Допълнителни размери ще си осигурим с интеграцията на NEUE KLASSE в завода в Сан Луис Потоси от 2027 година. “

Компанията неотдавна разгласи вложения от 1,7 милиарда щатски $ за разширение на индустриалната мощ в Спартанбърг в Съединени американски щати. Тя включва 1 милиарда $ за подготовка за произвеждане на електрически коли в завода на компанията в Съединени американски щати и 700 млн. $ за създаване на нов център за сглобяване на високоволтови акумулатори в близкия Уудръф. До 2030 година BMW Group има намерение да създава минимум шест напълно електрически модела в Съединени американски щати.

Изцяло електрическите модели допълват индустриалната стратегия в Мексико

Още 800 млн. евро се влагат в Мексико. От тях 500 млн. евро ще се влеят в построяването на нов център за сглобяване на високоволтови акумулатори в Сан Луис Потоси. Новият монтажен център обгръща към 85 000 м2. Над 500 спомагателни чиновници ще създават там акумулатори от последващо потомство за изцяло електрически коли. „ С тази инвестиция нашият цех в Сан Луис Потоси играе централна роля в трансформацията на BMW Group към електрическа подвижност. Компанията усилва уговорката си в Мексико и в нашия цех. Това се дължи освен на стратегически удобното местонахождение, само че на първо място на отличен екип, който за по-малко от 4 години от откриването си към този момент създава три модела за 74 международни пазара с чудесно качество “, споделя Харалд Готше, президент и основен изпълнителен шеф на завода на BMW Group в Сан Луис Потоси.

В завода, който бе въведен в употреба през 2019 година, сега към 3000 чиновници създават BMW Серия 3 Седан, BMW Серия 2 Купе и M2, някои извънредно за международния пазар. Заводът е планиран да бъде доста еластичен, тъй че са нужни единствено незначителни корекции в структурата и монтажа на каросерията, с цел да се интегрира новата напълно електрическа архитектура на автомобила. Специална характерност на NEUE KLASSE е, че високоволтовата батерия е интегрирана непосредствено в структурата на автомобила. За да се интегрира този нов развой в работния развой, монтажът в Сан Луис Потоси ще бъде уголемен. Заводът към този момент стартира с развиването и квалификацията на нови чиновници и през актуалната образователна година усили броя на позициите за образование. През април ще започва втора промяна в завода и ще предложи още 500 работни места, тъй че в бъдеще в Сан Луис Потоси ще работят общо към 1 000 спомагателни чиновници.

BMW iFACTORY като Masterplan за производството

Членът на борда на шефовете за произвеждане Неделкович: „ Гъвкавостта и ефикасните процеси са извънредно значими качества на нашето BMW iFACTORY, което отразява нашата стратегическа целева визия за произвеждане. “ Заводът в Сан Луис Потоси се характеризира с отговорно потребление на ресурсите и ограничения за понижаване на CO2. В сухия район изключително значимо е деликатното потребление на водата. В завода е първият бояджийски завод на BMW Group, който работи изцяло без отпадъчни води. Необходимата за процеса на лакиране вода се преработва и употребява още веднъж. Освен това заводът употребява единствено зелена електрическа енергия, която се създава от личната слънчева апаратура с повърхност над 70 000 кв. м и се добавя от сила от външни слънчеви съоръжения.

Новоразработените BMW кръгли акумулаторни кафези за колите на NEUE KLASSE

В моделите на NEUE KLASSE се употребяват нови, кръгли литиево-йонни акумулаторни кафези, които са създадени особено технологията BMW eDrive от шесто потомство. Новият формат на батериите ще увеличи енергийната компактност с над 20%, скоростта на зареждане с до 30 % и ще увеличи пробега с до 30 % В същото време CO2 излъчванията при производството на акумулаторни кафези се намаляват с до 60 %, като доставчиците на кафези употребяват сила от възобновими източници, а суровините литий, кобалт и никел отчасти са от вторични материали, т.е. такива, които към този момент са взели участие в виталния цикъл на материалите.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР