Нетрадиционен японски участник в търг бе продаден за 46 000

...
Нетрадиционен японски участник в търг бе продаден за 46 000
Коментари Харесай

Японски рак продаден на търг за рекордните 46 хиляди долара

Нетрадиционен японски участник в търг бе продаден за 46 000 $. Това е тъй наречените снежен рак, а цената на която е продаден “вероятно ще сложи нов международен връх ”, обявиха локалните представители на аукциона за Агенция Франс Прес.

Морският деликатес е в сезон от тази седмица в западния район Тотори, където ракообразното бе продадено за крайната цена от 5 милиона йени.

“Бях сюрпризиран, че бе взет за толкоз висока цена ”, съобщи формалният чиновник на локалната власт Шота Инамоно пред Агенция Франс Прес за рака, тежащ 1,2 кг с размери 14,6 сантиметра.

Според Инамото, цената надвишава миналогодишната рекордна цена от два милиона йени, която беше записана по това време в международните върхове на Гинес за най-скъп рак.

“Тази година ракът надмина рекордната цена, тъй че имаме вяра, че това е може би най-скъпият рак в света ”, сподели той и добави, че държавното управление ще намерения да кандидатства още веднъж за узаконяване от Гинес.

Ракът е платен от локален търговец на дребно и ще бъде сервиран в японски ресторант от висок клас в лъскавия квартал Гинза в Токио, оповестяват локалните медии.

През януари японски суши бизнесмен заплати рекордните 3,1 милиона $ за гигантска риба звук на новия рибен пазар в Токио, а двойка „ премиум “ пъпеши предходната година донесе рекордните Щатски долар 29 300 на търг. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР