Нетното състояние на основателят на Amazon Джеф Безос достигна нова

...
Нетното състояние на основателят на Amazon Джеф Безос достигна нова
Коментари Харесай

Безос вече е по-богат отколкото преди развода си

Нетното положение на създателят на Amazon Джеф Безос доближи нова рекордна стойност, даже откакто предходната година той отстъпи една четвърт от каузи си в колоса за онлайн търговия като част от съглашението си за бракоразвод с някогашната му брачна половинка Макензи, осведоми Блумбърг.

Цената на книжата на основаната в Сиатъл компания скочи с 4,4% до рекордните 2 878,70 $ за акция по време на търговията в сряда, като по този метод благосъстоянието на Безос доближи 171,6 милиарда $. Тази стойност е по-висока от предходния връх на мултимилиардера от 167,7 милиарда $, регистриран на 4 септември 2018 година, сочат данните на Bloomberg Billionaire Index.

Само от началото на тази година чистото положение на Безос е повишено с 56,7 милиарда $, което е показателно за наклонността за увеличаващо се обществено и икономическо неравноправие в Съединени американски щати по време на най-тежката внезапният стопански спад от времето на Голямата меланхолия насам.  Първичните обществени предлагания и мощното показване на фондовите пазари доведоха до нарастване на положението на мегабогатите, когато милиони американци останаха без работа поради пандемията. По-рано тази седмица от Amazon оповестиха, че ще похарчат близо 500 млн. $, с цел да дадат еднократни бонуси от по 500 $ на множеството чиновниците на компанията, които са на първа линия.

Amazon регистрира извънредно мощни резултати от началото на пандемията, която накара доста хора да се ориентират към онлайн търговията, вместо физическите магазини. Безос има 11% от акциите на компанията.

Повечето от хората, чието благосъстояние е повишено най-вече от началото на годината, са от софтуерния бранш. В това число влизат основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск, който е с 25,8 млрд по-богат от началото на 2020 година и създателят на Zoom Video Communications Ерик Юен, чието благосъстояние се усили съвсем четири пъти до 13.1 милиарда $.

Бившата брачна половинка на Безос – Макензи, която закупи 4-процентов дял в Amazon след развода, към този момент има богаство от 56,9 милиарда $, което я прави втората най-богата жена в света след наследницата на империята L`Oreal Франсоаз Бетанкур-Майерс, чиято чиста стойност се равнява на 64 милиарда $ съгласно Bloomberg Billionaire Index.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР