Нетното състояние на Бернар Арно за първи път надхвърли 200

...
Нетното състояние на Бернар Арно за първи път надхвърли 200
Коментари Харесай

„Вълкът в кашмир“ Бернар Арно стана третият човек в историята с богатство над $200 милиарда

Нетното положение на Бернар Арно за първи път надвиши 200 милиарда $, което го прави едвам третия човек, достигнал такива размери на персонално благосъстояние.

Във вторник положението на френския магнат, който стои зад компанията за първокласни артикули LVMH, се е нараснало с 2,4 милиарда $ до 201,1 милиарда $, което е рекордно високо равнище съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg. Той се причислява към Илон Мъск и Джеф Безос като единствените хора, чието благосъстояние в миналото е надхвърляло 200 милиарда $.

Арно е и първият човек отвън Съединени американски щати, който реализира това.

74-годишният французин изпревари Мъск като най-богатия човек в света за първи път през декември, защото неговата империя LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE стартира да се показва по-добре от софтуерните играчи, които другояче преобладават в класацията на Bloomberg на 500-те най-богати хора в света. Нетното му положение се е нараснало с 39 милиарда $ тази година, защото търсенето на артикули от висок клас остава стабилно.

Цената на акциите на LVMH е рекордна. Тя бе подкрепена от новината предишния месец, че компанията ще изкупи назад до 1,5 милиарда евро (1,6 милиарда долара) от личните си бумаги. Миналата година първокласният колос означи рекордни продажби в размер на 79,2 милиарда евро, като приходите на перлата в короната – Louis Vuitton, надвишиха 20 милиарда евро.

Инвеститорите ще имат опция да проследят търсенето на продуктите на LVMH Dior и Tiffany, когато групата регистрира продажбите за първото тримесечие по-късно този месец.

Много от участниците в неотдавнашно импровизирано изследване на Bloomberg измежду бюра за сливания и придобивания, мениджъри на фондове и анализатори споделиха, че чакат групата на Арно да погълне противници в изискванията на тежка конкурентна среда за по-малките компании. Милиардерът бе наименуван „ вълк в кашмир “ от потомък на династията Hermes, откакто насочи несполучлив опит да придобие конкурентната първокласна група.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР