Нетната печалба на втората по големина руска нефтодобивна компания за

...
Нетната печалба на втората по големина руска нефтодобивна компания за
Коментари Харесай

Лукойл удвои печалбата си месец преди влизането в сила на ембаргото върху руския петрол

Нетната облага на втората по величина съветска нефтодобивна компания за деветте месеца на 2022 година възлиза на 647.9 милиарда рубли

Втората по величина съветска нефтодобивна компания " Лукойл " регистрира удвояване на облагите за първите девет месеца от годината спрямо предходната. Това заяви съветската осведомителна организация " Интерфакс " в понеделник, като се базира на доклада на компанията, съобщи.

Нетната облага на " Лукойл " за деветте месеца на 2022 година възлиза на 647.9 милиарда рубли, което е повече от 2.2 пъти от същия интервал на предходната година, се споделя в доклада.

Приходите са се нараснали 1.5 пъти - до 2,334 трилиона рубли, себестойността - с 30%, до 1.425 милиарда рубли, брутната облага - 2 пъти, до 909 милиарда рубли, облагата от продажби - 2.3 пъти, до 798 милиарда рубли, оповестява организацията.

Руските енергийни компании оповестяват за повишаване на приходите поради внезапното повишаване на горивата в международен мащаб през последната година.

Новината за приходите на " Лукойл " идва малко повече от месец преди въвеждането на европейското петролно ембарго върху вноса на съветски нефт и петролни артикули, което влиза в действие на 5 декември. Очаква се то да засегне съществено износа на съветски нефт за Европа, която е един от огромните му клиенти. Ограничението ще засегне вноса с танкери като се изключи доставките за рафинерията на " Лукойл " в Бургас, за която бяха контрактувани отстъпки за 2 години и част от доставките за хърватската петролна рафинерия.

Европейски Съюз освободи от глобите и вноса по нефтопровода " Дружба ", само че Германия и Полша, които употребяват северното му отклоняване, оповестиха, че непринудено се отхвърлят от тях и те ще работят единствено за Унгария и Словакия.

През декември ЕС се готви да се присъедини и към тавана на цената на покупко-продажбите с съветски нефт и петролни артикули, за който се договориха седемте най-развити международни стопански системи от Г-7.

Бившият президент на " Лукойл " Вагит Алекперов предизвести, че въвеждането на ценови " таван " за съветския нефт ще докара до понижаване на вложенията в промишлеността. Алекперов, който в този момент е член на управителния съвет на Руския съюз на индустриалците и бизнесмените, сподели, че " изкуственото контролиране на цените води до деформиране на възприемането на цената на продукта и в случай че цената е прекомерно ниска, вложенията ще бъдат понижени ".

" Лукойл " е показана в 10 страни от Европейски Съюз, в това число в България.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР