Netflix премахна епизод от сатирична комедия, в който се критикува

...
Netflix премахна епизод от сатирична комедия, в който се критикува
Коментари Харесай

По искане на Рияд Netflix махна епизод от филм в Саудитска Арабия

Netflix отстрани епизод от сатирична комедия, в който се подлага на критика Саудитска Арабия, откакто публични лица от кралството се оплакаха, повдигайки нови въпроси по отношение на границите на свободното онлайн изложение.
 
" Файненшъл таймс " заяви, че стрийминг колосът е свалил епизода от " Патриотичен акт с Хасан Минхадж " в Саудитска Арабия, откакто Комисията за връзки и осведомителни технологии на кралството се базира на закона за киберпрестъпността.
. removed Hasan Minhaj's critical episode in Saudi Arabia, after authorities said the comedy act violated the kingdom's anti-cyber crime law
— Al Jazeera English (@AJEnglish)

 
В епизода Минхадж - роден в Америка мохамеданин от индийски генезис – подлага на критика Саудитска Арабия след убийството на журналиста от " Вашингтон пост " Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул. Той подлага на критика особено престолонаследника Мохамед бин Салман и също подлага на критика военната акция, водена от Саудитска Арабия в Йемен.
 
Американският сенат през декември утвърди две алегорични резолюции, които упрекват принца за убийството, откакто разследващите отчети насочиха в тази посока и настояха за преустановяване на присъединяване на Съединени американски щати в спора в Йемен.-->

 
Карен Атия, редакторът на Хашоги във „ Вашингтон Пост “, написа във вторник, че действието на Netflix е " много скандално ".
 
Исканията за реакция към саудитското осведомително министерство и Netflix не получиха отговор.
 
Но " Файненшъл таймс " съобщи, че Netflix е защитила решението си, като сподели: " Ние мощно поддържаме художествената независимост по целия свят и премахнахме епизода единствено в Саудитска Арабия, откакто получихме годно правно искане - и се съобразяваме с локалното законодателство. "
 
Епизодът към момента може да се види в други елементи на света и в Саудитска Арабия, в YouTube.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР