Netflix обединява усилия с Ubisoft, една от най-големите европейски компании

...
Netflix обединява усилия с Ubisoft, една от най-големите европейски компании
Коментари Харесай

Netflix ще съживява бизнеса си с видеоигри чрез партньорство с Ubisoft

Netflix сплотява старания с Ubisoft, една от най-големите европейски компании за видеоигри, с цел да развие и укрепи прохождащото си гейминг поделение. Базираната в Калифорния стрийминг услуга възнамерява следващата година да пусне три нови мобилни игри, основани на хитови заглавия на Ubisoft. Netflix се пробва да форсира растежа на бизнеса си с видеоигри, до момента в който. От април групата изгуби над половината от пазарната си стойност, откакто стана ясно, че траялият над десетилетие растеж на клиентите е завършил, напомня Financial Times.

Като част от партньорството френската група ще създаде три мобилни игри за Netflix. Сред тях ще е основана на Mighty Quest на Ubisoft игра със крепости и чудовища, както и историческата приключенска пъзел игра Valiant Hearts. Те ще бъдат налични за клиентите на Netflix без реклами или покупки в приложението. Това ще разреши на Ubisoft да доближи до нови аудитории и да опитва с нови формати на свои съществуващи заглавия. На ранен стадий е и работата по игрален сериал, основан на играта на Ubisoft Assassin`s Creed.

Netflix навлезе в бизнеса с видеоигри предходната година и стана следващата огромна компания, опитваща се да грабне парче от този високо оценен сегмент от развлекателната промишленост. Водещи софтуерни групи като Amazon, Meta, Гугъл и Apple също разшириха вложенията си в гейминг промишлеността през последните години. Досега Netflix започва 28 игри и закупи три студиа за разработка, измежду които Night School Studio и Boss Fight Entertainment. През март стрийминг компанията купи финландския разработчик Next Games, с цел да сътвори заглавия, основани на хитовия сериал Stranger Things.
Реклама Труден старт
Netflix обаче се затруднява да трансформира в постоянни геймъри своите близо 220 млн. клиенти. Мобилните игри на групата имат към 1.9 млн. дейни консуматори на ден съгласно компанията за пазарно изследване Apptopia, като са конфигурирани 28 млн. пъти. За съпоставяне - King, издателят на известната мобилна игра Candy Crush, има към 30 млн. дейни консуматори на ден.

От компанията споделят, че остават мощно ангажирани с бизнеса с видеоигри, само че са на стадий на изпробване и пробват да схванат кои стилове и жанрове биха се харесали най-вече на техните клиенти. Стрийминг колосът възнамерява да има общо 50 игри до края на годината. Усилията за разгръщане в сферата обаче идват по време на. Производители на конзоли, основатели на видеоигри и производители на чипове оповестяват за намаляване на продажбите и ангажираността през последните месеци. Миналата седмица американската софтуерна група Snap, притежател на Snapchat, замрази актуалните си проекти за разработка на игри. Въпреки това в Netflix считат, че секторът към момента крие огромни благоприятни условия: " Необходими са ви няколко часа, с цел да гледате телевизионни сериали или филми, само че ви трябват единствено пет минути, с цел да играете игра, до момента в който пътувате до работното място ", споделя Лиан Лъмб, началник външни игри на Netflix.
Свързани публикации " Игра на тронове " против " Властелинът на пръстените ": роман за остарелия против новия Холивуд 2 септември 2022, 06:58 Да правиш компютърна игра (като) по книга 2 септември 2022, 06:31 Съревнование с цените може да е идващият стадий на стрийминг войната 22 август 2022, 09:25 Гейминг промишлеността се забавя след взрива през пандемията 15 август 2022, 09:50 Играта Diablo Immortal направи 100 млн. $ доходи единствено за 2 месеца 6 август 2022, 10:18 Netflix планува растеж на клиентите през третото тримесечие 21 юли 2022, 08:35 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР