Нетфликс (Netflix) преустановява работа на територията на Русия заради войната

...
Нетфликс (Netflix) преустановява работа на територията на Русия заради войната
Коментари Харесай

"Нетфликс" преустановява работа на територията на Русия заради войната в Украйна

" Нетфликс " (Netflix) прекратява работа на територията на Русия поради войната в Украйна, оповестиха американските медии. " Предвид събитията взехме решение да спрем нашата активност в Русия ", сподели представител на компанията пред списание " Върайъти ".

Служителят на " Нетфликс " разясни, че решението е било взето на фона на обострянето на обстановката в Украйна. Стрийминг компанията последва образеца на редица западни компании, които се изнесоха от Русия поради военната експанзия в Украйна.

Китайското видеоприложение ТикТок заяви също, че стопира живите излъчвания и качването на видеа на платформата си в Русия, до момента в който изследва последствията от нов медиен закон, който беше подписан в петък от президента Владимир Путин.

" Нямаме различен избор с изключение на да спрем живите излъчвания и (качването на) ново наличие в нашата видеоуслуга, до момента в който преглеждаме последствията за сигурността от този закон ", написаха от ТикТок в Туитър.

Компанията посочи, че функционалността за замяна на известия в приложението няма да бъде наранена от решението. Правителството на Съединени американски щати осъди в събота новия съветски закон, който планува присъди до 15 години затвор за разпространение на вести, които Кремъл счита за подправени.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР