Нетера подписа споразумение между телеком оператори от ЕС и Украйна.

...
Нетера подписа споразумение между телеком оператори от ЕС и Украйна.
Коментари Харесай

Нетера подписа споразумение между телекоми от ЕС и Украйна

Нетера подписа съглашение сред телеком оператори от Европейски Съюз и Украйна. Това се случи онлайн в наличието на представители на Европейската комисия, измежду които основателят на декларацията - еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон. Сред участниците бяха и представители на телекомуникационни компании и на браншови организации от Европейски Съюз като Европейската асоциация за конкурентни телекомуникации ecta, на която шефът на Нетера Невен Дилков е ръководител.

Чрез декларацията европейските и украински телеком оператори се съгласяват да подхващат нужните стъпки, които в следствие биха довели до понижаване на цените на диалозите от Европейски Съюз към Украйна и назад (роуминг и интернационалните диалози сред Европейски Съюз и Украйна).

„ Нетера е част от европейското телеком пространство. Тази самодейност значи цялостна поддръжка за Украйна, която не се лимитира единствено до мобилните услуги. Много от телекомите вършат повече от това просто да понижат цените на диалозите и Нетера е измежду тях “, разяснява Невен.

Нетера изпрати техника за достъп до сателитен интернет посредством фондация, която я достави на нуждаещите се в Украйна. Компанията предлага работа за украински бежанци. Нейни чиновници поддържат мирните шествия срещу войната, събират средства и оказват помощ посредством даване на заслон, превоз, както и посредством персонален доброволчески труд в центровете за бежанци от войната в Украйна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР