Нестресираните и спокойни хора са с привлекателно и младежко излъчване.

...
Нестресираните и спокойни хора са с привлекателно и младежко излъчване.
Коментари Харесай

Идеи за разтоварване и спокойствие

Нестресираните и спокойни хора са с привлекателно и младежко лъчение. Кой не би желал да заобикаля напрежението и напрежението, което за жал не всеки път се получава във всекидневието. Ето за какво е значимо да се освобождаваме от напрежението, да отделяме време за отдих, с цел да се зареждаме с нови сили и сила.

Техниките за релаксация оказват помощ да вземем за пример за по-бързо заспиване и по този начин подсигуряват задоволителен и здравословен сън.

Дори през деня стресът да вземе връх, обикновените извършения ще ни оказват помощ да се отърсим от него.

Достатъчният сън е в основата на свежия външен тип и будния разум. Уви, мнозина имат проблеми със заспиването, тъй като са подложени на стрес и професионален напън, страдат от хиперактивност, прекаляват с кафето или се терзаят от грижи. Вместо да си отпочинат нощем, те не могат да се откъснат от проблемите си и да ги изключат от съзнанието си, а се замислят все повее за тях.

Успокояващата музика от уредбата или радиото, радио и телевизионните излъчвания отвличат вниманието от мрачните мисли и оказват помощ за безпроблемното заспиване. Превъзходно средство, което след известни тренировки носи съвсем стопроцентов триумф, е автогенният тренинг.

По опция ставайте едновременно и не удължавайте прекомерно доста съня си в почивните дни. В стаята за сън не би трябвало да е прекомерно топло. Нагласете отоплението най-много на 18 градуса и се погрижете за достъпа на пресен въздух. Сред препоръките за бързо заспиване са още: затъмнявайте изцяло спалнята. Светлината разстройва ритъма ден-нощ и пречи на съня. Шумовете също нарушават нощния покой. Изолирайте ги. Работещият корем също може да смути съня ви. Затова се хранете най-малко три часа преди лягане. Студените крайници са същински „ палач “ на съня ви. Загрейте ги с баня или обуйте чорапи.

Често делничният стрес безусловно ни задушава. В такива обстановки множеството хора са склонни да дишат незадълбочено. Ето за какво няколко пъти на ден прекъсвайте работата си и контролирайте своето дишане – ще са ви нужни единствено 2-3 минути. Поемайте надълбоко въздух, задържайте го в дробовете си и го изкарвайте постепенно с присъединяване на коремните мускули, до момента в който дишането ви се контролира. Това упражнение доставя повече О2 на организма, намалява напрежението и успокоява. Практикувано по-продължително, дълбокото дишане ще ви направи по-уравновесени.

Освен дълбокото дишане, има и различен обикновен трик, който ще ви помогне да запазите хладнокръвие в обстановки, белязани от неприятности и стрес. Изпийте колкото се може по-бързо чаша вода. Преглъщането засилва парасимпатиковата нервна система, която е виновна за релаксацията и ви разсейва от проблемите.

Смехът също разтоварва. Засмейте се!

За да се насладите на вечерта изберете си обред за разтоварване и го изпълнявайте – дано това да бъде приятна за вас активност. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР