Нестихващият конфликт в Газа разпали искрата сред американските гласоподаватели и

...
Нестихващият конфликт в Газа разпали искрата сред американските гласоподаватели и
Коментари Харесай

Предстоящите избори в САЩ: Конфликтът в Газа разпали искрата сред американските гласоподаватели

Нестихващият спор в Газа разпали искрата измежду американските гласоподаватели и сложи под напън кандидатурата на президента Джо Байдън за нов мандат, написа Voice of America.

Събитие на Байдън от вторник трябваше да бъде отдадено на правото на аборт. Вместо това огромна част от речта на американския президент беше прекъсвана от протестиращи, ядосани от поддръжката на Байдън за военната акция на Израел. Протестът беше проведен от Die In for Humanity, група, която се появи близо 100 пъти на събития на президента.

Белият дом съобщи в сряда, че Байдън поддържа мирния митинг. „ Той също по този начин има вяра, че е в действителност значимо Израел да има правото и способността да продължи да се пази против това, което явно към момента е опасност от „ Хамас ”. Но това не значи, че ще спрем да настояваме за по-силен фокус от страна на нашите израелски сътрудници върху минимизирането на цивилните жертви и обезпечаването на опция помощта да стигне до нуждаещите се ”, съобщи представителят на Белия дом Джон Кърби.

Политическите анализатори споделят, че Байдън е в сложна позиция. „ Няма подозрение, че обстановката в Газа е политически проблем за Байдън. Ако погледнете обективно, Байдън се оправи с този въпрос ловко. Той разбра това рано, като прегърна Биби Нетаняху. Той може да попречи на някои от най-лошите неща да се случат в Газа, само че не може да избута Биби настрани. А това значи, че първичният ход, който отчужди доста гласоподаватели, освен арабската общественост, само че и млади прогресивни хора, в действителност може да се окаже по-лош за него. Защото, в случай че той отблъсне или отхвърли Биби Нетаняху настрани, тогава някои от най-силните му поддръжници, произраелски настроени, също може да са недоволни “, съобщи Норм Орнщайн.

Избирател от Ню Хемпшир, който взе участие във вторник в първичния избор в щата, сподели, че решението му се свежда до едно нещо: „ Външната политика. За мен е в действителност значимо да стоим настрани от всевъзможни непознати войни и да поддържаме ниски военните си разноски и да върнем нашите военни вкъщи ”, съобщи Исаак Гиър.

Планът на Тръмп за разрешаване на рецесията в Газа е неразбираем, а предходните му дейности като президент включваха мощно подложена на критика възбрана за приемане на имигранти от мюсюлмански страни. Voice of America се свърза няколко пъти с екипа на Тръмп, само че оттова не дадоха отговор.

Кризата оставя на американските гласоподаватели два метода да се изразят: техният глас, а когато пристигна ноември – и техния избор, написа Voice of America.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР