Нестандартното по редица причини световно първенство по футбол, което се

...
Нестандартното по редица причини световно първенство по футбол, което се
Коментари Харесай

Жълт картон за лента с цветовете на дъгата, англичаните коленичат преди Иран

Нестандартното по редица аргументи международно състезание по футбол, което се организира в Катар, може да докара до още един казус.

Впрочем в Англия и Германия, които са едни от евентуалните жертви на новаторството, са съвсем уверени, че това ще се случи и към този момент са мощно обезпокоени.

За какво става дума?

Общо седем капитани на европейски тимове ще носят на мондиала лента със признака One-Love, който е знак на митинга против хомофобията и расизма и е в поддръжка на човешките права. Тя е с цветовете на дъгата

На ФИФА това но изобщо не се харесва, защото е косвена офанзива против домакините, защото не се е случвало досега.

И по тази причина се чака да има наказания. И ФИФА към този момент приготви почвата за това, въпреки че към момента няма нищо публично. Същото обаче бе и ситуацията с бирата по стадионите, която бе неразрешена 48 ч преди старта на международното.

От международната централа ще държат готови от нея ленти да бъдат употребени. Те ще са разнообразни за груповата фаза и стадиите на елиминациите.

Според немския вестник “Билд ” това е ход, който ще прокара възбраната на One-Love и надлежно нейното носене ще води до глоба.

И тя няма да е единствено парична санкция. Германското издание твърди, че има вид вратарят на бундестима Мануел Нойер да получи поради лентата жълт картон още преди началото на мача с Япония в сряда. ФИФА изисква от съдиите да са безусловно педантични. Втори жълт картон ще значи един мач наказване за Нойер.

Същото важи и за голмайстора на Англия Хари Кейн, който на следващия ден би трябвало да изведе родината на футбола за първи мач на мондиала. “Трите лъва ” срещат Иран.

Така, с цел да може ФИФА за следващ път да угоди на катарците, може да се получи обстановка, при която Англия и Германия да бъдат лишени от едни от най-хубавите си футболисти до изчистването на картоните.

Селекционерът на британците Гарет Саутгейт пък разгласи, че преди мача срещу Иран момчетата му ще коленичат.

Този обред се практикува на Острова като поддръжка на битката против дискриминирането и расизма.

Джеймс Мадисън остава под въпрос за дуела с иранците. Нападателят на “Лестър ” пропусна тренировката в неделя поради травма и евентуално няма да успее да се възвърне за откриващия мач на Англия на шампионата.

Мадисън бе единственият отсъстващ от заниманието. Играчът контузи коляното си в мача против “Уест Хем ” предишния уикенд.

Всички останали 25-има футболисти на Англия упражняваха на цялостни обороти, в това число Кайл Уокър и Калвин Филипс, които също се оплакваха от контузии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР