Нестандартно, опасно, но и красиво - по този начин може

...
Нестандартно, опасно, но и красиво - по този начин може
Коментари Харесай

Изкуството въздушна акробатика на воали - нестандартно, опасно, но и красиво

Нестандартно, рисково, само че и красиво - по този метод може да бъде разказано изкуството въздушна акробатика на воали.

В същото време у нас има човек в лицето на Десислава Рогоулина, която се е заела с нелеката задача да трансформира това изкуство в спорт.

" За мен беше огромна фантазия да основа цирково учебно заведение в България. Вече имаше нещо сходно, само че аз желая да бъде нещо като спорт. Въздушната акробатика и въздушните воали са извънредно мъчно цирково изкуство. Необходимо е да си доста съсредоточен, тялото ти да е умерено и да си деликатен. Колкото е занимателно да висиш с главата надолу, толкоз е и рисково ", споделя Деси.

" Цирковото изкуство произлиза от френски цирк, където са им дали задача да измислят нещо новаторско и друго. Една госпожица просто е взела плат, отрязала го е и го е закачила за тавана. Има и история, че идва от Китай, където се приказва, че са сложили два ремъка върху бамбук. Коя от двете истории е същинска обаче не се знае ", добавя тя.

Пред камерата на Българска национална телевизия Рогоулина разкрива още, че за нея най-голямата мотивация са децата, която тя тренира в Infinity Artist и които могат да се похвалят с награди от циркови фестивали в България и в чужбина.

" Да си на сцена е необикновено. Усещането да застанеш под купола и хората да ти ръкопляскат е неописуемо. Това ме въодушевява да отидат и те там (децата). Връзката сред мен и тях е като тази сред дете и родител. Случвало се е даже когато децата идват подготовка да ми споделят " мамо ". За мен те са всичко и аз го върша поради тях. Искам те да се развиват ", декларира Десислава Рогоулина.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР