Нестандартна благотворителна акция събира средства за деца в нужда. Мъже

...
Нестандартна благотворителна акция събира средства за деца в нужда. Мъже
Коментари Харесай

Нестандартна акция: Мъже бръснат брадите си за благотворителност

Нестандартна благотворителна акция събира средства за деца в потребност. Мъже обществено се разделят с брадите си, които са отглеждали с години, в случай че се събере избрана сума за лекуването на дете. И става известно, това работи.

Петър Адамов взема решение да се пошегува с приятелите си и ги пита какъв брой пари биха дали, в случай че онлайн във фейсбук си обръсне брадата, която към този момент 12 години поддържа.

" Естествено, прецизирах, че всички възможни приходи ще отидат за щедрост, само че в първия миг не имах вяра, че това нещо може да докара до това, което в действителност докара. Същата вечер от един другар постъпиха първите 100 лева След това до края на вечерта станаха 200, на другия ден бяха 400 и нещо и по този начин всеки минал ден сумата растеше от ден на ден и повече ", сподели Петър Адамов.



И стига до 16 000 лева Петър незабавно намира и идея: 5-годишната Никол от Варна, която страда от тежка форма на левкемия. А образецът му, като се изключи че събира доста пари, намира и доста почитатели. Няколко мъже от Бургас също са подготвени да се разделят с брадите си, в случай че съберат 10 000 лв..

Мартин Пенчев: Мисля, че мога да се разделя и с брадата, и с косата. Тоталната липса на локално и национално равнище за всевъзможен тип социалност и грижа за хората се явява катализатор за обществото да мисли какви ли не способи, с цел да може да оказва помощ на хора в потребност.



Красен Парушев: Това е една благородна идея и хората мъчно могат да си показват какво е да гледаш дете или въобще човек с проблеми.

А идеята на бургазлиите е 10-годишният Мартен, който е с аутизъм. Нуждае се от сред 4 и 6 вливания на стволови кафези, всяка от която коства сред 10-12 000 $.



" Изключително съм признателна за това, което взеха решение на създадат за Марти. Той към този момент има 3 вливки със стволови кафези. С всяка една вливка виждаме дребен прогрес, за жалост обаче, би трябвало едно дълготрайно време да се създадат, с цел да има по-сериозен резултат. Борбата ни е той да бъде независим, един ден, когато нас ни няма ", уточни Деница Владева, майка на Мартен.

А битката на бургаските мъже е до седмица да съумеят да съберат нужната сума за лъчезарния Марти.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР